Tirsdag formiddag tog et par betjentene fra efterforskningsafdelingen i Randers en tur til Viborg for at opsøge en 26-årig mand, som de mistænkte havde indgivet falsk anmeldelse om indbrud og i forlængelse af det begået forsikringssvindel. Det oplyser Østjyllands Politi.

Den 26-årige mand havde den 29. oktober anmeldt, at der havde været indbrud i hans lejlighed ved Gjerlev. I forbindelse med anmeldelsen fortalte den 26-årige mand, at der var stjålet en del værdifulde genstande til en samlet værdi af ca. 100.000 kroner. Penge han efterfølgende fik udbetalt fra sit forsikringsselskab.

I forbindelse med efterforskningen fik betjentene mistanke om, at den 26-årige selv havde stået bag indbruddet og selv havde fjernet de genstande, han havde meldt stjålet. Derfor opsøgte betjentene ham i hans nye lejlighed i Viborg, hvor de kunne konstatere at størstedelen af de genstande, han havde meldt stjålet, befandt sig.

Den 26-årige erkendte, at han havde indgivet falsk anmeldelse og begået forsikringssvindel, fordi han manglede penge. Politiet oplyser, at han derfor blev sigtet for bedrageri og falsk anmeldelse, og alle de genstande, han havde meldt stjålet, blev beslaglagt med politiet med henblik på udlevering til forsikringsselskabet.

DinAvis