Natten til tirsdag kunne Østjyllands Politi ved Efterforskningssektionen i Randers anholde fire litauiske mænd, som sigtes for en række tyverier – bl.a. målrettede tyverier af udstyr i dyre BMW’er.

Mændene fremstilles tirsdag kl. 13 i et grundlovsforhør ved Retten i Randers.

Østjyllands Politi oplyser, at anholdelserne er resultatet af en intensiv efterforskning mod omrejsende kriminelle i et tæt koordineret samarbejde med Udlændingekontrolafdelingen (UKA) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og Særlig Efterforskning Vest. De fire mænd sigtes blandt andet for at have stjålet airbags, rat og instrumentbræt fra BMW’er, for tyverier af el-værktøj fra varebiler og for tyverier af flere cykler.​

Forholdene er ifølge sigtelsen begået mange forskellige steder i Østjylland – bl.a. i Grenaa, Skødstrup og Hornslet, oplyser politiet.

Politiet har de seneste dage intensiveret efterforskningen og det resulterede i, at de fire litauere mandag nat blev anholdt i et sommerhus i Ebeltoft.

»Vi har et stort fokus på bekæmpelse af omrejsende kriminelle, som kommer til landet og udsætter borgerne for tyverier og indbrud. Derfor er jeg meget tilfreds med nattens anholdelse af de fire mænd, som vi mistænker for, at have begået et større antal tyverier,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Forude venter et større efterforskningsarbejde, hvor politiet forsøger at afdække, om de anholdte har været involveret i flere tyverier, end hvad man mener i øjeblikket.

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, når de tirsdag fremstilles i grundlovsforhør.

DinAvis