I starten af 00’erne var Mads Iversen med stor succes seniortræner for Randers KFUM, som det hed den gang. Nu dropper han sin selvvalgte pensionering og vender tilbage til klubben i Nordbyen.

En selvvalgt pause fra gerningen som fodboldtræner for Mads Iversen er – igen – ophævet.

Efter at han i tre måneder har hjulpet til, da KFUM’s seniorer akut manglede en træner efter sommerpausen, så har partnerne nået til enighed om at cheftræneren hedder Mads Iversen i den kommende fodboldsæson.

Det har altid været et ønske fra begge sider, at Mads skulle vende tilbage på et tidspunkt, men det rette tidspunkt kom bare ikke – før i sommer.

”Da vi sommer stod og manglede en træner til vores 1. seniorhold var der kun ET emne der stod højest på min ønskeseddel, selvom jeg måske godt var klar over det var næste umuligt, og det var Mads Iversen. Mads efterlod et fantastisk indtryk sidst han var træner i klubben, både sportsligt, men ikke mindst menneskeligt,” siger Lars Frank Nielsen, der er klubbens sportschef, i en pressemeddelelse.

”Jeg har tidligere været træner i Randers KFUM, og de gamle ildsjæle, som får klubben til at fungere, er stadig i høj grad til stede.”

Mads Iversen, førsteholdstræner i KFUM Randers

Stor tørn efter lille tørn

I foråret vedtog bestyrelsen en handlingsplan for at aktiverer de mange børn i nordbyen. Til at stå i spidsen for dette var KFUM Fodbold Randers så heldige, at storebror Jan Iversen sagde ja til den store opgave, selvom han havde “pensioneret” sig fra fodbold.

Med Jans hjælp og en masse overtalelse lykkedes det heldigvis at få lillebror Mads til at genstarte trænergerningen, men kun i efteråret.

Mads var selv med til at komme med emner til trænerposten i 2022, men det har hele tiden været Lars Frank Nielsens og klubbens store ønske, at Mads fortsatte i 2022.

Med hjælp fra Jan lykkedes det heldigvis igen, og Jan har lovet at assistere, når Mads er optaget af rejser med sit firma.

”Vores Old BOYS afdeling har for øvrigt fået tilgang af et helt hold på 23 spillere, der blandt andet blev lokket til af vores fællesspisning hver onsdag og alle de sociale arrangementer vi har i støbeskeen,” glæder sportschefen sig.

Flere grunde til comeback

Mads Iversen havde ellers “pensioneret” sig selv som fodboldtræner i 2019, men da KFUM Randers akut stod og manglede en træner til deres førstehold i S5 i sommers, så trådte han til, men kun i tre måneder.

”Min bror, Jan Iversen, var gået ind i et integrationsprojekt i klubben. Og ad den vej, blev jeg spurgt om et midlertidigt comeback. Det var ikke lige det, der stod øverst på listen, for jeg driver også selvstændig virksomhed, og fritiden er knap. Men efter gode snakke med min hustru, som opfordrede mig til en tur mere, sagde jeg ja. Det var jo “kun” 3 måneder det drejede sig om, og den friske luft havde jeg jo brug for,” genfortæller Mads Iversen.

”Jeg må indrømme, at spillernes niveau, har overrasket mig positivt. Der er dæleme mange fine spillere i min dejlige klub. Jeg har i øvrigt også fået min søn, Daniel, i gang med at spille fodbold igen. Så far/søn hygge, er også noget jeg sætter stor pris på. Jeg har tidligere været træner i Randers KFUM, og de gamle ildsjæle, som får klubben til at fungere, er stadig i høj grad til stede. Især de to Frank-brødre, som også for snart 20 år siden, gjorde en kæmpe forskel, er dem der trækker læsset,” roser Mads Iversen.

Nu har han valgt at blive træner i 2022.

”Jeg har prøvet meget i min fodboldkarriere: 300+ Divisionskampe, Superliga kampe, U-landskampe, samt træner i mere end 20 år. Og alligevel er min dejlige klub i Nordbyen, stadig i top tre over mine favoritklubber. Nu snupper vi, min bror og jeg, en tur i manegen igen i 2022. Og så må det være slut, og yngre kræfter må træde til. Men den tid, den glæde. Nu gælder det om at vinde fodboldkampe snart.”

Kijo