Erik Marxen er solgt til FC Nordsjælland, efter 6,5 år i Randers FC, oplyser Randers FC.

I starten af november nåede Erik Marxen noget af en milepæl, da han som blot den femte spiller rundede 200 kampe for Randers FC. På daværende tidspunkt havde han nok ikke i tankerne, at det også skulle blive en af de sidste i den lyseblå trøje.

For kamp nummer 206 ude mod OB i Sydbank Pokalens semifinale blev den sidste af slagsen for Randers FC-anføreren, der fra nytår skifter en levende legendetilværelse ud med et nyt kapitel hos 3F Superliga-konkurrenterne fra FC Nordsjælland. Det skriver Randers FC i en pressemeddelelse.

“Det er med meget blandede følelser, at jeg nu afslutter et flot kapitel i min fodboldkarriere. Randers FC har i den grad formet mig som spiller og som person, og jeg ser tilbage på en fantastisk tid i klubben, der har budt på store oplevelser og givet mig uforglemmelige erfaringer. Nu har jeg dog fået muligheden for at prøve noget nyt og spændende i Nordsjælland, og det glæder jeg mig til efter mange år i Randers, hvor jeg på en måde føler, at jeg har aftjent min værnepligt,” siger Erik Marxen ifølge Randers FC.

Blev del af optur

“Jeg er vanvittig glad for at have været en del af det her hold og den her klub. Det er ikke uden ondt i maven, at jeg skal sige farvel til en masse fantastiske mennesker. Det er faktisk det, der gør mest ondt. Der skal lyde en kæmpestor tak til alle i og omkring Randers FC for alt, hvad vi sammen har været igennem siden 2015, hvor jeg som en ung knøs kom til klubben og helt ærligt ikke troede, at jeg skulle blive hængende så længe, som det blev tilfældet. Det er jeg dog glad for, at jeg gjorde, så jeg blev en del af den optur, som klubben er i, og jeg er stolt af, at det er en klub i en rigtig god stand, som jeg nu forlader.”

Erik Marxen er ikke en hr. hvem-som-helst i Randers FC. Efter en forholdsvis anonym back-tilværelse, var han i vinteren 2018 på vej ud, men blev så omskolet fra back til midterforsvarer, da Randers FC kæmpede for 3F Superliga-eksistensen i foråret 2018. Siden har han vokset sig til en stor profil i klubben og ligaen, og i januar 2019 blev han udpeget som anfører i klubben. En rolle, han siden har haft med stor overbevisning på og uden for banen.

“Det bliver nogle store støvler, vi nu skal have udfyldt, men vi har ikke villet stå i vejen for Eriks personlige ønske om at skifte. Erik har haft en utrolig stor betydning for Randers FC i de seneste sæsoner, og han vil i den grad blive savnet. Han har været en vigtig grundpille i den rejse, vi har været på med at få genrejst og udviklet Randers FC i de seneste sæsoner. Alting har dog en ende, og man må sige, at Erik i den grad stopper på toppen i Randers FC med pokaltitel, europæisk eventyr og en placering i Top 6,” siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen.

Han er i fuld gang med at lede efter en erstatning, for der skal nyt blod ind til at erstatte anføreren.

“Vi har gode spillere på positionen i Simon Piesinger og Simon Graves, ligesom at vi glæder os til at få Joel Kabongo i gang igen. Vi skal dog uden tvivl have tilført endnu en dygtig spiller, som kan gå ind og konkurrere om en startplads. Så det arbejder vi hårdt på nu.”

Erik Marxen
Født: 2. december 1990
206 kampe og 10 mål for Randers FC
Tidligere klubber: Middelfart, Vejle Boldklub, AC Horsens, SønderjyskE.