Overfarten med Udbyhøj Kabelfærge kan i fremtiden blive mere bæredygtig. Færgen har fået 1 million kroner af Transportministeriets pulje til grøn omstilling af sejladsen i de danske farvande. 

Det er målet, at kabelfærgen skal reducere CO2-udledningen med 2.700 tons. Tilskuddet på 1 million kroner udgør 25 pct. af den samlede investering i omstillingen. 

10 andre indenrigsfærger har opnået støtte fra puljen på i alt 233 millioner kroner.  

”De danske indenrigsfærger binder vores land sammen og er helt afgørende for mange lokalsamfund. Samtidig er de en vigtig brik i den grønne omstilling, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan se frem til mere grøn sejlads på elleve færger. Det er alle projekter, der opfylder vores ønsker om grøn omstilling, og derfor vil det gøre gavn for både klimaet, lokalsamfundet og de mange passagerer,” udtaler transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse. 

Der var i alt søgt om tilskud for 568,7 millioner kroner til kommunalt drevne indenrigsfærger og 282,8 millioner til kommercielt drevne indenrigsfærger. Tilskuddet udgør 25 procent, og derfor bliver der med tildelingen omstillet færger for omkring en milliard. 

Der er projekter, der desværre ikke kom med i denne omgang, og jeg håber, at de vil arbejde videre med de gode tanker og ambitionen, og eventuelt søge igen til næste år, hvor de sidste 50 mio. kr. til grøn omstilling af kommunalt drevne indenrigsfærger skal udmøntes,” siger Benny Engelbrecht. 

DinAvis