Ansættelsen af elitetræner Sune Gavnholt er kun første skridt, lover formanden.

KIAN JOHANSEN

Det første skridt af mange for at igen at nå toppen af dansk badminton er netop taget af Randers Badminton Klub.

Under en livesending på klubbens Facebook-side forleden blev klubbens nye sportschef præsenteret.

38-årige Sune Gavnholt skal bruge en tredjedel af sin tid i klubben som sportschef og elitetræner.

”Vi er en velfungerende breddeklub og vi hilser vores breddemedlemmer velkomne. Rent faktisk har vi brugt masser af kræfter på at rekruttere op til 50 børnespillere, vi plejer at have 10-12 stykker. Men det er også en del af bestyrelsens vision. Vi skal have alle med på rejsen.”

Johnny Freiheit, formand Randers Badminton klub

Og så er forventningen, at den tidligere elitespiller og nuværende top-træner kan bidrage med viden, gejst og administrative forcer. Han har selv været med til at drive Ikast-Brandes badminton-miljø op i toppen af dansk badminton og håbet, er at han kan gøre nogenlunde det samme i Randers på sigt.

”Sune er ansat til at lave Randers-DNA. Han skal være med til at rekruttere en til to fuldtidstrænere og vi skal langsomt bygge RBK op igen. Vi vil igennem en årrække gerne have spillere der kan måle sig med de allerbedste i Danmark,” lyder visionen fra den næsten nyvalgte bestyrelse med formand Johnny Freiheit i spidsen.

Sportschefen

38 årige Sune Gavnholt bor i Stavtrup.

Som senior elitebadmintonspiller nåede han op som nummer 70 på verdensranglisten.

Har vundet DM fem gange og EM i ungdomsrækkerne tre gange.

Gennemgår for tiden elitetræneruddannelsen.

Tidligere nomineret som ’Årets talenttræner’

Stadig Headcoach i Sportstar College Ikast-Brande

Og nuværende landstræner for Færøerne siden 2018.

Har tidligere trænet Vejlby-Viby Badmintonklub. Den tid bruges nu i Randers Badminton klub.

I Randers er han sportschef og elitetræner for seniorerne og har fire træninger om ugen. Derudover skal han bidrage med sin administrative erfaring i at bygge et badminton-elitemiljø op i Randers.

I juni 2021 blev den nye bestyrelse valgt ind og består af helt nyvalgte medlemmer, på nær en enkelt. Men flere af bestyrelsesmedlemmerne har selv været elite-spillere og trænere og kan huske, da RBK var en faktor i Dansk Badminton.

Sune Gavnholt har selv tidligere været professionel badmintonspiller. Her under Denmark Open i 2006. Foto: Thomas Fredberg Jyllands-Posten

Potentialet er der

Lige nu er der masser af motionister og et hold i Danmarksserien.

Målsætningen er at RBK om fem-otte år skal være en divisionsklub i 3. eller 2. division.

”Vi er en by med næsten 100.000 indbyggere, vi har fire badmintonhaller og har sandsynligvis nogle af de bedste faciliteter i Danmark, vi mener vi har potentialet til at blive en endnu bedre eliteklub,” forklarer Johnny Freiheit, der selv er tidligere badmintontræner og elitespiller i RBK.

Han understreger, at bredden skal med.

”Vi er en velfungerende breddeklub og vi hilser vores breddemedlemmer velkomne. Rent faktisk har vi brugt masser af kræfter på at rekruttere op til 50 børnespillere, vi plejer at have 10-12 stykker. Men det er også en del af bestyrelsens vision. Vi skal have alle med på rejsen.”

Bestyrelsen i RBK

Formand Johnny Freiheit, samt bestyrelsesmedlemmer Karina Mølgaard Rasmussen, Jesper Christensen, Lene Nørgaard Jensen, Martin Andersen, Peter Lyneborg Jacobsen, samt Rikke Risager.

Sponsorer skal findes

Bestyrelsens eget mål er skaffe endnu flere sponsorer, for det kræver penge at drive en klub der kan smashe fjerbolden længere end andre klubber.

Sparekassen blev præsenteret som hovedsponsor og der er indgået et samarbejde om at klubben skal medvirke til sælge sportsstrømper og der skal findes flere indtægtskilder de kommende år, primært gennem sponsorater.

Og står det til Johnny Freiheit så er visionerne for RBK ikke en døgnflue i badminton-nettet, som man netop har præsenteret.

”Vi vil arbejde målrettet med kontinuitet. Når en bestyrelsespost eller en vigtig post i klubben skal besættes, så skal vi have en afløser klar i kulissen. Derfor skal vi arbejde med de frivillige og sørge for, at de rette er i periferien af bestyrelsesarbejdet.”