Radiostationen Radio ABC flytter fra de velkendte lokaler på Brotoften til DSB’s bygning på Jernbanegade i 2022.

KIAN JOHANSEN

Det er en lokalplan for området omkring Randers Bro, der har gjort, at Radio ABC har måttet kigge sig om efter andre lokaler. De er nu fundet på Randers Station.

”Alle kender jo til planerne om Byen til Vandet og jeg tror, at vandet ville nå soklen på Brotoften om mindre end 10 år og vi bor til leje hos Randers kommune,” så det her er rettidig omhu,” siger direktør for ABC-gruppen, Ole Søndergaard, der fortæller at Radio ABC-gruppen i løbet af året flytter fra Brotoften, som har været radiostationens domicil siden 1992.

Under søgningen efter nye lokaler opdagede man, at en del af den gamle stationsbygning på Jernbanegade var ledig, og at det passede fint med de ønsker man havde for et nyt hovedsæde.

Der har tidligere været billetsalg og administration i lokalerne, der udover en enkelt udlejning af en mindre del af bygningen, har stået tomme siden DSB’s egne ansatte rykkede ud for et par år siden.

Rejsende der går gennem Randers Station vil snart opdage, at Radio ABC rykker ind. Planen er at du kan se radioværterne og deres besøgende gennem glasfacaderne. Foto: Kian Johansen

To etagers radio

Radio ABC kommer til at råde over mere end 600 kvadratmeter i to etager, så der bliver god plads til etablering af studier til Radio ABC og Radio Alfa – og til de øvrige aktiviteter.

”Vi bliver rigtig publikumsvenlige, for der bliver glas ind til studierne i stueplan. De mange besøgende på banegården får mulighed for at smugkigge på, hvordan der laves radio – og hvem ved, hvad vi kan finde på, når vi har kunstnere på besøg”, fortsætter Ole Søndergaard, der heller ikke lægger skjul på, at de gamle lokaler på Brotoften var ved at nå sidste salgsdato.

I løbet af sommeren er Radio ABC rykket fra Brotoften til Randers Station, fortæller Ole Søndergård, Direktør for Radio ABC-gruppen. Foto Lars Pejstrup

At radiostationen flytter på stationen, det er også glædeligt for DSB, der ejer bygningerne. Her siger underdirektør for DSB ejendomme, Lars Gøtke:

”Vi er meget glade for at Radio ABC nu flytter ind på Randers Station. Det giver stationen et løft, at der kommer mere liv på stationen. Det er til glæde for både kunderne og DSB.”

Til venstre for indgangspartiet finder man fortsat 7Eleven, og det er til højre, at Radio ABC flytter ind. Der bliver plads til studier og programafdeling i stuen, og administrative funktioner samt salgsafdeling på første sal.

Radio ABC regner med at flytte til de nye lokaler i løbet af sommeren.

”Det er ikke som når man flytter fra et hus til et andet. Der er tonsvis af ledninger, der skal flyttes, studieudstyr og meget andet. Men vi glæder os meget”, lyder det fra direktør Ole Søndergaard.

FAKTA

Radio ABC er landets største radiostationsgruppe udenfor København og når hver uge i kontakt med knap 500.000 lyttere.

DSB har omkring 3.000 daglige rejsende fra stationen i Randers og har i et normalt år knap 200 mio. passagerer.

Randers Station/Randers Banegård er bygget i 1908 og er registreret med bevaringsværdi 5.