Randers Teater slap med skrækken og kan den 22. januar afvikle den planlagte premiere på den årlige musikalske vinterforestilling ”Viva Las Vegas”. Nu kommer den ud i området omkring Randers.

For to år siden blev den komiske sing-along-forestilling ’Viva Las Vegas’ lukket ned halvvejs inde i spilleperioden på grund af corona, og denne gang var det ved at gå ud over premieren. Men med ophævelsen af restriktionerne på kulturområdet, ser hele spilleperioden nu ud til at være sikret.

Der er dog flere ting, der i år er noget anderledes end sidst. Spilleperioden i Randers bliver ikke på teatret, som den plejer, men i stedet på Restaurant Pakhuset fra 1. februar til 12. februar. Og selve premieren er i år som noget helt nyt ikke bare flyttet ud af teatret, men også ud af Randers Kommune. Nemlig til Hadsten på Kulturhus Sløjfen den 22. januar. Og det er der en god grund til, siger teaterdirektør Peter Westphael i en pressemeddelelse.

”Efter at vi er kommet på finansloven som §5-teater har vi fået flere regionale forpligtelser, og derfor giver det god mening, at vi lægger en premiere i en af de omkringliggende kommuner. Vi glæder os meget til at holde vores premiere på Sløjfen, som vi har haft et godt samarbejde med i mange år. Ligesom vi har et rigtig godt samarbejde med Favrskov Kommune,” siger Peter Westphael.

53 forestillinger

Når Viva Las Vegas har haft premiere i januar, bliver der nok at se til for de fire medvirkende og deres afvikler. Hele 53 forestillinger bliver det til i spilleperioden, der ud over to uger på Pakhuset består af den årlige forsamlingshusturné, men også en omfattende turné i hele landet.

Igen i år er forsamlingshusturnéen, den såkaldte Elro-turné, støttet af støttet af Elro Fonden, der giver et tilskud til billetprisen. Derfor går turnéen også uden for Randers Kommune til Syddjurs, Favrskov og Mariagerfjord Kommuner og medtager forsamlingshuse fra det tidligere Elro forsyningsområde.

FAKTA

Oversigt over forsamlingshusturnéen:

25. jan: Hadsten Kulturhus Sløjfen

26. jan: Hadsten Kulturhus Sløjfen

16. feb: Hørninghus

17. feb: Kulturhuset i Langå

18. feb: Norup Forsamlingshus

19. feb: Værum Forsamlingshus

22. feb: Hald Forsamlingshus

23. feb: Romalt Kulturhus

24. feb: Borup Forsamlingshus

25. feb: Estraden, Havndal

26. feb: Lime Forsamlingshus

28. feb: Læsten Borger og Kulturhus

2. mar: Helstrup Forsamlingshus

3. mar: Albæk Forsamlingshus

4. mar: Tånum Forsamlingshus

5. mar: Mellerup Forsamlingshus

15. mar: Langkastrup Forsamlingshus

18. mar: Enslev Forsamlingshus

19. mar: True Kultur- og Forsamlingshus