Lørdag 22. januar bliver nummer 100 Parkrun afviklet på Nordre Fælled Randers.

“Det er så godt at løbe på tid … man giver den lidt ekstra gas når der er et stopur i gang,” siger Bjarne Stange Nielsen, som er frivillig tidstager lige så gerne som han er løber.

Og Bjarne er ikke alene. Over 60 personer har været frivillig ved Parkrun, nogle mere end 50 gange, lyder der fra Claire Nielsen, der er frivillig ‘Event director’ for Nordre Fælled Parkrun.

Konceptet er ret simpelt – et gratis, ugentligt, 5km løb med tidstagning hver lørdag klokken ni, drevet af frivillige kræfter.

Engelsk koncept

Parkrun begyndte i England i 2004, og i Danmark i 2009 på Amager Fælled i København. Nordre Fælled Parkrun i Randers var den 8. Parkrun i Danmark og nu er der 9 steder, hvor man kan deltage i parkrun i Danmark og over 2.000 andre lokationer i lande på fem kontinenter.

En tilmelding til dit første parkrun (på parkrun.dk/register) kan så efterfølgende bruges til parkruns over hele verden.

Grupper er velkomne til at dukke op til parkrun og bruge det som en fælles aktivitet. ‘Fit for Kids’ har deltaget med både børn og forældre som sejrede over den flotte 5 km. En anden gang kom der 20 russiske mountainbikere som brugte Nordre Fælled parkrun til en 5 kilometers opvarmning, før de tog til et stort MTB stævne i Silkeborg.

“Vi er meget sociale, elsker at møde nye mennesker og være med i deres personlige sejre og det er lige meget, om sejren er 5 km på 20 minutter, eller bare en sejr over sofaen.” siger Claire Nielsen.

Kijo