Den markante landsholdsmålmand fra Leicester City Football Club, Kasper Schmeichel, har kæmpet for sin karriere. Spørgsmålet for Randers FC er, hvor godt han står i de to kommende Europa Conference League kampe. Vi har spurgt Kristian Fredslund Andersen, der har arbejdet sammen med Peter Schmeichel på TV3.

KIAN JOHANSEN

Lad det være skrevet med det samme. Peter Schmeichel er ikke som sin søn, Kasper Schmeichel der med al sandsynlighed vogter målet, når Randers FC spiller klubbens to største kampe nogensinde mod Leicester City Football Club i Europa Conference League de næste to torsdage.

Men mon ikke far og søn har nogle af de samme karaktertræk.

Liverpool slog Leicester City 2-0 i Premiere League i sidste uge. Leicester spillede uafgjort i weekendens kamp. Mon Randers FC kan overliste Kasper Schmeichel? Her afværger målmanden et forsøg fra Liverpool’s Mohamed Salah. Foto: REUTERS/Craig Brough

Vi har spurgt en person i Randers FC, der i det mindste har mødt en fra Schmeichel-klanen.

Siden starten af 2018 har Kristian Fredslund Andersen været kommunikationschef i Randers FC. Han begyndte på journalisthøjskolen i 2009 og kom i praktik på TV3 Sport i 2010, hvor han blandt andet blev en del af Champions League-redaktionen.

»Det betød, at jeg flyttede til København, hvor jeg havde en vildt spændende tid med kolleger som blandt andre Peter Schmeichel, Brian Laudrup, Preben Elkjær og en masse andre spændende mennesker. Jeg var blandet andet med til at lave Champions League Goal Show,« har han tidligere fortalt i et portræt på Randers FC’s hjemmeside.

Kram og trøje-signatur

»To gange har jeg vel været en smule ’star struck’. Den ene, da jeg skulle lave et længere interview med bokselegenden Evander Holyfield og den anden, da jeg blev kollega med Peter Schmeicel. Han gjorde i den grad et indtryk på mig. Vores forhold blev godt, tror jeg, fordi jeg også er United-fan og bad ham om en signatur på en trøje«

Han gik meget op i om tingene fungerede. Det skal man jo som studievært, fordi det er dem der står i yderste led. Og så længe jeg kunne få tingene til at virke omkring ham, så talte vi godt sammen.

Kristian Fredslund Andersen

De to var tilmed på en krammer af og til, når en udsendelse havde gået ekstra godt. De to var på fornavn, men det var ligeså meget fordi studieværten Peter Schmeichel skulle lægge op til Kristian Fredslund Andersen, når han speakede til Goal Show.

»Jeg har ikke mødt Kasper og Peter talte ikke om ham. Vores samtaler var i stor grad rent professionelle. I begyndelsen havde Schmeichel et naturligt filter, som man uden tvivl får, når man møder mange mennesker der vil tale med én. Men efterhånden talte vi udmærket sammen. Han er helt nede på jorden. Og uden at nævne navne, slet ikke distanceret, som nogle af de andre profilererede personligheder kunne virke som.«

Kristian Fredslund Andersen tilføjer grinende:

»Han gik meget op i om tingene fungerede. Det skal man jo som studievært, fordi det er dem der står i yderste led. Og så længe jeg gjorde mit arbejde godt nok, så var alt jo helt fint.«

Ro og store krav

»Peter har personlighed og en aura af ro omkring sig og jeg er helt sikker på, at hans søn Kasper også sætter store krav til sig selv og sine forsvarsspillere, de skal samarbejde og helst følge hans anvisninger.«

Og så har Kasper Schmeichel i den grad måttet kæmpe for det. For at være målmandlegendens søn har ikke været nemt.

»Han har helt sikkert altid måtte vise, at man kunne præstere noget mere end alle andre. Og kæmpe med ryet som sin fars søn. Så han har ikke fået noget foræret på den måde. Se bare hans karriere,« nævner Kristian Fredslund Andersen.

Schmeichel blev hentet til Manchester City som 16-årig og kom aldrig permanent på førsteholdet. Men han blev lejet ud til en del mindre engelske og skotske klubber. Gennembruddet kom først i Notts County, derefter Leeds og da han skiftede til Leicester City Football Club i 2011, begyndte det at gå fremad. Kulminationen kom i 2016 med mesterskabet i Premiere League.

I de seneste kampe har Premiere League klubben tabt tre, spillet to uafgjort og vundet en kamp.

For en kort stund kan Randers FC’s fans håbe, at Leicester City Football Clubs nedtur lige varer et par kampe mere.