Til juli kan borgere i og omkring Drastrup højst sandsynlig begynde at handle i den nye butik.

ANDERS MICHAELSEN

En 1200 kvadratmeter stor Rema 1000-butik er på vej i Drastrup.

»Vi regner med at aflevere butikken til Rema i midten af juni måned, og så plejer de at skal bruge et par uger på at få varer og hylder sat op. Så de kan nok åbne omkring den 1. juli,« siger Lars Hjuler, der er direktør i Pro Developments, som bygger butikken for Rema 1000.

Randers-baserede Pro Developments, som har specialiseret sig i at bygge butikker for dagligvarekæder og detailhandlen, er i fuld sving med at bygge butikken, og byggeriet går efter planerne, fortæller Lars Hjuler.

Til Din Avis Randers oplyser ejendomsudvikleren, at man nu kan sætte betonelementerne op, så byggeriet for alvor begynder at tage form.

»Det første lange stykke tid af sådan et byggeri går jo med, at der kører gule maskiner rundt, og man kan ikke se, der sker noget, fordi man arbejder nede i jorden med kloakker og fundamenter, men lige pludselig kommer den dag, som vi er nået til, hvor man sætter de første betonelementer op, og så kommer der pludseligt et hus,« siger han.

Først kommer betonelementerne op, og siden kommer der skalmure med mursten på, så butikken kommer til at ligne andre Rema 1000-butikker.

Ideel placering

Det er på grunden, hvor der tidligere lå en Q8-tankstation ved Gl. Grenåvej, at der nu bliver bygget en Rema 1000-butik. Lokalplanen til en dagligvarebutik kom sidste sommer, og den nye butik kommer til at ligge lige præcis der, fordi mulighederne og potentialet for at drive en god forretning, simpelthen er ideelle der:

»Dagligvarebutikker vil jo gerne ligge et sted, hvor der bor mange mennesker, og hvor der er en masse trafik. Og det er derude, hvor Ebeltoftvej og Grenåvej deler sig. Drastrup og Assentoft er også et sted, hvor der bliver udstykket kolossalt mange byggegrunde, og så er der også en stor købekraft i området,« siger Lars Hjuler.

Foruden de 1200 kvadratmeter butik, kommer der også 90 parkeringspladser, og det er ifølge ejendomsudvikleren »usædvanligt mange« og samtidig kan bilister med parkeringsmotoriske udfordring se frem til at få lidt lettere ved at ramme indenfor de hvide p-båse.

»At der er så mange parkeringspladser, er simpelthen, fordi at det er en stor grund, vi har overtaget, og at der er plads til det. P-pladserne bliver ovenikøbet en 20-30 centimeter bredere, end hvad man normalt laver. Og så bliver der også god plads til cykelparkering og adgang til gående,« siger Lars Hjuler.

Holder man de mange parkeringspladser og føromtalte udviklingspotentiale i Assentoft og Drastrup oppe imod, at Pro Developments før har lavet sammenhængende projekter, hvor flere butikker indgår, kunne man måske også få tanken, at den ekstra plads også skulle være tiltænkt flere butikker på grunden i Drastrup, men det bliver dog ikke tilfældet denne gang.

»Lokalplanen giver ikke mulighed for at vi må lave andet end den Rema, så der kommer ikke mere, og det har også hele tiden været planen, at der blot skulle være en Rema 1000,« fastslår Lars Hjuler.

Rema 1000 i Drastrup

Butiksstørrelse: 1200 kvadratmeter

P-pladser: 90

Adresse: Gl. Grenåvej 222, Drastrup.