Når Randers FC torsdag hjemme tager imod Premier League-holdet Leicester City i Europa Conference League, så bliver det også med en masse engelske fans i byen til følge, og de skal ifølge barejer Leif Bressum have en god oplevelse.

ANDERS MICHAELSEN

Når returopgøret mellem Premier League-klubben Leicester og Randers FC finder sted på dansk grund på torsdag, bliver det ikke kun Kasper Schmeichel og resten af den engelske spillertrup, der kommer til byen. For en masse medrejsende engelske fans kommer også – og de skal en tur på Tante Olga.

»Politiet spurgte os, om vi var interesseret i at tage imod de her engelske fans. Og det ville vi gerne. Vi synes, det er spændende, og vi glæder os helt vildt. Og de her engelske fans skal bare underholdes og have det rigtig sjovt,« siger Leif Bressum, ejer af Tante Olga til Din Avis Randers.

»Det er jo stort for byen, at vi får besøg af sådan noget her. Vi får besøg af nogle gæster fra en Premier League-klub, og jeg har det sådan, det skal virkelig være en god oplevelse for dem. Det skal være sådan, at når de taler om vores by, siger de: ’Randers? Fucking great!’,« fastslår barejeren.

Leif Bressum, ejer af Tante Olga, er selv stor fodboldfan – og har været til et have internationale kampe og finaler. Her på Aarhus Stadion, da Randers FC spillede pokalfinale i 2021. Privatfoto

Flæskesteg og pints

De engelske fans har fået at vide, at de skal holde sig til det ikoniske værtshus og spillested, hvilket politiet også kommer til at minde dem om, men her er man så også mere end klar til at tage imod englænderne allerede dagen før kampen, der spilles torsdag aften.

»Vi er klar fra klokken 16 onsdag. Vi kan se, at der er fly, der ankommer der,« siger Leif Bressum, der dog ikke ved, hvor mange der helt præcist kommer. Det har dog ikke stoppet den rutinerede værtshusejer fra at arrangere rigeligt med underholdning og mad til de engelske gæster.

Både onsdag og torsdag er der livemusik, og når fansene ankommer til Tanten, kan de, foruden en lind strøm af pints, se frem til blandt andet brunch, toasts, engelske chips, men også mere dansk gastronomi i form af flæskesvær og flæskesteg med sovs og kartofler.

»Det synes vi, de skal prøve,« siger Leif Bressum og griner.

Ingen helveds karle

Det er ikke mange dage siden, at videoer florerede på nettet med Leicester-fans, der gik lettere hærgende gennem byen hos lokalrivalerne fra Nottingham Forest, hvor stole og borde blev kastet mod butiksvinduer. Det skete i forbindelse med, at de to hold mødtes i den engelske FA Cup.

Leif Bressum har dog haft besøg af mange gæstende fodbold-fangrupperinger på Tante Olga gennem tiden, og han er ikke nervøs for at lægge hus til de engelske fans.

»Det plejer at gå stille og roligt, og nu kender jeg også lidt til de her Leicester-fans, fordi jeg tit har været i England og se fodbold, og jeg føler, at det er nogle meget gode og venlige supporters. De er jo også fra en mindre by, hvor man bare er stolt over sit fodboldhold. Det er jo heller ikke en klub, der har 100 års historie fyldt med succes, og hvor tilhængerne derfor synes, at de skal være nogle helveds karle. De er jo også lidt ydmyge,« siger Leif Bressum og tilføjer:

»Der kan også ske en masse en lørdag nat i Randers. Jeg har været i den her branche i 35 år, og jeg anser ikke, den her kamp for at være særlig risikobetonet – tværtimod ser vi det her som en store oplevelse.«

Skal køre knivskarpt

For Leif Bressum er selv stor fodboldfan med en forkærlighed for Liverpool, Arsenal og Randers Freja og selvfølgelig også Randers FC. Og for en mand, der har været på et hav af stadions rundt omkring i Europa – heriblandt til syv Champions League-finaler, så glæder han sig til at tage imod de engelske fans, og den særlige engelske ’tongue in cheek’-humor, som findes i overflod i flere sange.

»Vi kan lige finde ud af at synge lå-lå-lå herhjemme, men de har jo tonsvis af sange – og nogle af dem er også fuldstændig vanvittige, men jeg glæder mig virkelig bare til at høre og mærke den stemning,« siger værthusejeren.

»Og man skal også huske, at englænderne også er gode til at anerkende modstanderen. Jeg var på stadion, da Arsenal tabte Champions League-finalen til FC Barcelona i 2006, og de engelske fans blev på stadion til det sidste, og de klappede også, da Barcelona fik pokalen. Det er jo god stil, men egentlig også meget engelsk,« siger Leif Bressum, der ikke selv kommer på stadion til kampen.

»Jeg vil gerne være der, men hvis vi får besøg af et eller andet sted mellem 400 og 600 mennesker, så skal det bare køre knivskarpt, og så kan du ikke rende rundt og lege fodboldtilskuer.«

Leif Bressum tror Leicester går videre, men håber på Randers. Uanset hvad så slår værtshuschefen fast, at Leicester-fansene altså skal have en fest på Tante Olga.

Kampen i Randers bliver spillet på Cepheus Park torsdag 24. februar kl. 18.45.