Direktør for turistforeningen Go Randers klapper i hænderne over Randers FC’s europæiske fodboldeventyr: »Det giver selvfølgelig både en synlighed og en mulighed for at vise, hvad vi kan.«

ANDERS MICHAELSEN

Når Randers FC deltager i den europæiske Conference League-turnering, er der sikkert mange lokale med lyseblå hjerter, der glæder sig på klubbens vegne. Men det er ikke kun blandt byens mest fodboldinteresserede, at kampene mellem Randers FC og engelske Leicester vækker begejstring. For det gør den også hos den lokale turistforening for Randers og omegn, Go Randers:

»Det er overordnet set godt for Randers, at Randers FC er med i den her europæiske turnering, det giver selvfølgelig både en synlighed og en mulighed for at vise, hvad vi kan. Tilsvarende er klubben jo også på besøg forskellige steder i Europa, og der er måske nogen, der bider mærke i, at der er noget, der hedder Randers,« siger Anne-Mette Knattrup, direktør i turistforeningen Go Randers og tilføjer:

»Jeg mærker blandt vores partnere her i byen, at det er en stor kamp. Det er jo en profileret kamp, der giver opmærksomhed på Randers. Og det er klart, når det er et udenlandsk besøg, så kan der også være ekstra overnatninger forbundet med kampen.«

Her er det ifølge Anne-Mette Knattrup foruden de lokale hoteller – hovedsageligt Randers FC og Tante Olga, hvor de godt 500 engelske fans skal opholde sig før og efter kampen, som får den umiddelbare økonomiske glæde af det engelske besøg.

Jeg mærker blandt vores partnere her i byen, at det er en stor kamp. Det er jo en profileret kamp, der giver opmærksomhed på Randers.

Anne-Mette Knattrup, direktør i turistforeningen Go Randers

Kommer for at se kampen

Mens de europæiske kampe kan give en synlighed og ekstra omsætning til byen på den korte bane, er det dog ifølge turistchefens vurdering mere begrænset, hvor mange af de besøgende engelske fans, som på sigt kommer til at planlægge en ny tur forbi Randers, når der ikke er fodbold på menuen.

»Vi skal altid bestræbe os på at give folk en god oplevelse, for så kan det selvfølgelig være, at de kommer igen. Men for at være helt realistisk omkring det, så vil de engelske fans – uden at jeg kender dem indgående – nok ikke være den typiske målgruppe, der rejser til Danmark på et weekendophold. Det er der i det hele taget ikke mange englændere, der gør. Og så er der heller ikke så nem transport til Randers fra f.eks. Leicester.«

»De (engelske fans) kommer for at se kampen og være en del af det, der sker lige før og efter. Det er ikke sådan, de skal rundt og se seværdigheder. De rejser relativt hurtigt hjem, efter de har set kampen. Og så minimerer de ellers alle andre omkostninger, for de skal jo på mange ture – lidt ligesom når unge mennesker tager til rockkoncert, så må billetten godt koste en formue, men alt omkring må helst ikke koste det vilde,« siger Anne-Mette Knattrup.

Her er det mest hyppige udenlandske gæster i Randers ifølge turistdirektøren – måske ikke så overraskende – nordmænd, svenskere og tyskere.