Den sikkerhedsmæssige håndtering af kampen begyndte allerede i december, og her er Østjyllands Politi allerede klar til at tage imod de første engelske fans, når de lander i lufthavnen onsdag.

ANDERS MICHAELSEN

Når Randers FC torsdag aften i den europæiske turnering Conference League hjemme skal tage imod Premier League-holdet Leicester City og samtidig forsøge at vende et 1-4-nederlag fra kampen i det engelske, så bliver det – foruden et hav af randrusianer på lægterne – også med en masse engelske fans på tribunen.

»Vi regner med, at der kommer på den gode side af 500 fans, der holder med Leicester,« lyder vurderingen fra Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør ved Østjyllands Politi.

Her begyndte man allerede at forberede sig på selve håndteringen af kampen, da Randers FC tilbage i december trak englænderne. Spurgt til, hvordan politiet vurderer sikkerhedsrisikoen omkring kampen og udsigten til et halvt tusinde engelske fans i gaderne, er politiinspektøren dog varsom med at hejse et decideret rødt advarselsflag.

»At kalde den her kamp for en højrisiko kamp, vil nok være at tage munden for fuld, men det er en, vi har en del interesse i, og som vi selvfølgelig har forberedt en politiindsats omkring, så vi kan håndtere, hvad end det måtte udvikle sig til. Det, der er vores fokus, er at sikre, at alle får en god og sjov kamp,« fastslår Jesper Bøjgaard Madsen og tilføjer:

»Og det lykkedes vi heldigvis også med i langt de fleste tilfælde, men det er klart, hvis der er nogle fans, der ikke kan finde ud af det, så skal vi også være klar til at træde i karakter, og det er vi.«

Velkomstkomité i blåt

Som en del af forberedelserne har Østjyllands Politi været i tæt kontakt med engelsk politi.

»Forud for sådan en kamp har vi en masse efterretninger fra England, fordi vi er nødt til at tale med vores engelske kollegaer, om hvordan de her Leicester-fans plejer at gebærde sig, når de er i udlandet, og så kigger vi også historisk på, hvad der har været tidligere. Og så har vi ellers også helt styr på, hvordan Randers’ fans plejer at opføre sig,« fortæller Jesper Bøjgaard Madsen.

At kalde den her kamp for en højrisiko kamp, vil nok være at tage munden for fuld, men det er en, vi har en del interesse i, og som vi selvfølgelig har forberedt en politiindsats omkring, så vi kan håndtere, hvad end det måtte udvikle sig til.

Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør hos Østjyllands Politi.

Og det er blandt de efterretninger fra engelsk politi, der afgør, hvor mange ressourcer der skal bruges på kampen. Politiinspektøren vil dog ikke kommentere på, hvor meget personale, der er afsat til kampen, men fra politiet side er man allerede klar til at tage imod de engelsk fans dagen inden kampen, hvor man regner med, at en stor del ankommer.

»Vi ved, hvor der lander fly fra England, der er vi også klar til at tage imod dem og byde dem velkommen. Og det, der gerne skal gennemstrømme ud af det, er, at det skal være en festlig og fornøjelig begivenhed. Det vil vi gerne medvirke til, men vi har så også bare den vinkel, at hvis der er nogen, der ikke kan finde ud af det, så tager vi os også af det,« siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Inden kampen forventer Østjyllands Politi, at der vil være fanwalks fra begge klubber.

»Det vil vi også gerne understøtte, at fans kan komme til at gøre det, for det hører også med til, at folk har en god oplevelse,« siger politiinspektøren.

Det er planen, at de mange Leicester-fans skal være på Tante Olga, hvor de, som Din Avis Randers tidligere har beskrevet det, blandt andet skal have flæskesteg, sovs og kartofler som optakt.

Returkampen mellem Randers FC og Leicester City bliver spillet torsdag kl. 18.45 på Cepheus Park, og har man ikke selv fået billet til stadion, så vises kampen også på TV2 Sport X.