Heidi og Martin Riishøj driver sammen helsekostforetningen Nature Team, som er vokset ud af rammerne i Hornbæk og nu er flyttet til Vorup. Her drømmer parret på sigt om, at helsekosteventyret kan blive til en landsdækkende kæde af fysiske butikker.

ANDERS MICHAELSEN

Heidi og Martin Riishøj har privat været sammen i 8,5 år og i størstedelen af den tid, som de har kendt hinanden, har de også været et makkerpar i deres professionelle virke. Og skulle man tro, det vil være en hæmsko også at skulle bruge det meste af sin arbejdsdag sammen med sin bedre halvdel, så er det i hvert fald ikke tilfældet i deres fælles helsekostforretning Nature Team.

For forretningen, der sælger et bredt udvalg af forskellige varer indenfor sundhed og helsekost, er i dag leverandør til onlineshops og større kæder som Nicehair, Luksusbaby, Kids-world, Helsam og Matas, og nu er det tilmed gået så godt med familievirksomheden, at man har været nødsaget til at udskifte basen i Hornbæk med en næsten tre gange større adresse i Vorup.

»Vi er simpelthen vokset ud af vores gamle rammer i Hornbæk. Vores varelager i 2020 var på 800.000 enheder og i 2021 var det tal vokset til 1.250.000 varer. Og der var det til sidst et kæmpe problem at finde plads til alle de varer,« fortæller Heidi Riishøj, medejer og direktør i Nature Team, til Din Avis Randers.

Nu er Nature Team så rykket ind på Vorup Boulevard 3 i Vorup, som også bliver den nye base for butikkens showroom og virksomhedens egen onlineshop, som sælger til private.

Alternativ ånd

Parrets helsekosteventyr startede tilbage i januar 2015. Her blev ideen til det foretagende sået på en alternativ sundhedsmesse i England.

»Jeg havde været selvstændig i mange år, hvor jeg har arbejdet med ernæring og sundhed. Og jeg har altid godt villet lave ting, der hjælper folk. Og jeg havde oprettet et firma i forvejen, men det projekt viste sig at være for omfattende, men ApS’et kunne vi jo stadig bruge, og efter vi havde været på den messe, sagde vi bare; lad os da prøve og gå i gang med at se, hvad vi kan finde i verden af sjove og gode helsekostprodukter,« fortæller Heidi Riishøj.

Parret bor i Hornbæk – og har til sammen syv børn. Den fælles virksomhed Nature Team holdt også til I Hornbæk, men nu er forretning i slutningen af februar altså flyttet til større lokaler i Vorup. Privatfoto

Derefter begyndte firmaet at importere varer fra England – blandt andet bionedbrydelige majstandbørster, fluorfri tandpasta og armbånd mod elektromagnetisk stråling.

»Det var i den alternative ånd, vi begyndte – vi synes bare, det var en fest at importere de her ting,« siger Heidi Riishøj og tilføjer:

»Men det var det så ikke helt alligevel, for når man køber produkter, så skal der virkelig en stor omsætning til, før der er en fortjeneste, hvor du kan få løn, og det tog cirka fire år, før vi kunne få noget som helst på den front.«

Kæde-drømme

I starten arbejdede Heidi Riishøj blandt andet som sygeplejerske med en masse aften- og weekendvagter ved siden af helseforretningen for at få tingene til at hænge sammen. De dage er dog ovre. I dag arbejder parret fuldtid i helsekostforretningen og kan nu trække løn ud af virksomheden, og som i seneste regnskab også kunne offentliggøre et overskud på 362.000 kroner.

Men selvom forretningen allerede er sund i dag, så stopper drømmene ikke der.

»Vi kunne rigtig godt tænke os at udvikle flere af vores egne produkter, og så kunne vi også godt tænke os at starte vores egne butikker. Vi synes, når man går i mange helsekostforretninger i dag, så er alt nærmest det samme – det kunne være rart at lave noget, der var spændende og nyt og fyldt med produkter fra små firmaer, der kommer med fede ting. Så at starte en kæde, der hedder ”Nature Team – naturlighed for alle”, det kunne vi rigtig godt tænke os,« siger Heidi Riishøj.

Her kunne første butik i en potentiel kæde meget vel åbne i København, men indtil det bliver mere konkret, så holder parret sig til onlineshoppen og den nye base med showroom i Vorup.