Randers HH har ikke lyst til at miste de talenter, som klubben de sidste to år har udviklet. Derfor indgår de nu et samarbejde med moderklub om at skabe et Randers HH-seniorhold.

AF CECILIE BISGAARD

De seks U19-spillere i Randers HH, der efter sommerferien rykker op og skal spille senior-håndbold, behøver ikke at kigge sig om efter en ny klub. Randers HH har nemlig valgt at udvide med et nyt seniorhold.

»Da det gamle selskab gik konkurs for to år siden, var vi en gruppe, der gik ind og lavede en ny organisation. Det er organisationen, der har fået tingene til at fungere, og det er en logisk konsekvens, at når man har to ungdomshold, så når de bliver ældre, skal de spille senior på et tidspunkt,« siger sponsor- og presseansvarlig ved Randers HH, Christian Møller, og fortsætter:

»Men seniorholdet er kommet før end vi regnede med – i hvert fald før end det var planen til at starte med. Men vi er nødt til at have et seniorhold, så vi ikke mister de unge talenter.«

Randers HH har i denne sæson haft et U19- og et U17-hold.

Vil skabe elitært miljø

Det nye seniorhold bliver et samarbejde med de fire moderklubber: Hornbæk SF, Randers Freja, Dronningborg og Randers KFUM. Det nye hold kommer til at overtage seniorherrerne i Hornbæks licens, spillere og træner.

»Vi tager udgangspunkt i det hold, fordi Hornbæk har det højeste niveau af moderklubberne. Det har spillerne i Hornbæk taget rigtig godt imod. De vil det også gerne. De har en stor blanding af helt unge og ældre spillere, og det passer rigtig godt ind i det her,« siger Christian Møller.

Han håber, at det nye hold vil være i stand til at tiltrække spillere fra de andre moderklubber, men også nogle af de spillere, som man har mistet tidligere til andre klubber, fordi der ikke var et senior hold i Randers HH.

»Vi vil gerne skabe et elitært miljø. Vi laver så gode rammer som muligt, og så håber vi, det kommer. Det kommer ikke af sig selv, men det skal nok komme,« siger han.

Træner har højt niveau

Træneren for det nye seniorhold i Randers HH bliver Nicolai Sommer. Han er tidligere professionel håndboldspiller, og han har spillet i både Randers og på U-landsholdet.

»Han har det højeste niveau. Han kender holdet, så det er helt logisk, at han fortsætter,« siger den sponsoransvarlige.

Hornbæk SF’s seniorhold på herresiden spiller lige nu i Jyllandsserien. Her ligger de i toppen, og ifølge Christian Møller kan holdet i deres sidste kampe selv afgøre, om de skal rykke op i tredje division efter sommerferien.

»Vi håber, vi kommer til at starte i tredje division, fordi vi har spillermaterialet til det, men det er ikke altafgørende,« siger han og fortsætter:

»Vi er inde i en god spiral med dygtige spillere og trænere. Vi har stor opbakning fra lokalområdet, hvor der er nogle, der gerne vil have det her til at lykkes. Det er en positiv bølge, og vi er super glade. For os er det en kæmpe ting. Vi kunne ikke have gjort det uden vores sponsorer.«