Lørdag 26. marts får børn i alle aldre lov at sætte billeder på alt det, de går og tumler med –og én flere meter lang tegning udstilles ugen efter i gadebilledet.

Der er utrolig stor og vigtig fokus på indsamling af penge til Ukraine, som også børn er en del af, blandt andet kunne Børneavisen fortælle om ’Perler for Ukraine’ en indsamling til Røde Kors, initieret af en 9-årig pige.

Men lørdag 26. marts vendes blikket mod børnene, der måske selv har oplevet krig eller hver dag oplever voksnes reaktioner på krigen, hører løsrevne sætninger om atomkrig og ser billeder af ulykkelige mennesker. Oplevelser, der sætter sig i kroppen og i hovedet og måske vokser til dimensioner, der kan være svære at håndtere.

Denne lørdag skaber Underværket en hyggelig og rar ramme i tre timer, hvor børn sammen med deres voksne kan snakke, tegne og skrive, om de tanker og forestillinger, der dukker op i dagligdagen.

Ét langt bord

På dagen opstilles ét langt bord i den overdækkede gade i Underværket, herpå ligger bunker af A3-papir og blyanter/farver.

Børn og forældre inviteres ind, og børnene guides af folk fra blandt andet Red Barnet, Humana, Randers Ungdomsskole og Positive Center til at tegne/skrive om deres tanker i timerne klokken 10-13, hvor der også er kage og saftevand til deltagerne. Tegning/tekster samles og scannes til en flere meter lang tegning, som udstilles i city i ugen efter.

På dagen udvælges tekster og tegninger til en e-bog, som kan købes for et valgfrit beløb/donation til Red Barnet.

Arrangeret af Underværket i samarbejde med Red Barnet og støttet af Humana, PositiveCenter, Kaosambassaden, Randers Ungdomsskole, Selvhjælp Randers, Vorup FB, Lastivka Randers, Randers Cityforening, Føtex i Dytmærsken/Randers, Sara Fog, Magical Art.

gs