Vesterport Cykellager har lavet en aftale med Randers Kommune om, at de overtager servicen af de elcykler, som borgerne kan låne af kommunen. Ejer af butikken håber, at det kan give flere lyst til at købe en elcykel.

AF CECILIE BISGAARD

Da Cykler og Fritid i Randers lukkede den 1. marts, var der gode nyheder for Steffen Madsen, der ejer Vesterport Cykellager. Kort efter blev han nemlig kontaktet af kommunen, der ville høre, om han kunne tænke sig at overtage en serviceaftale for Randers Kommunes elcykler.

Det ville han gerne.

»Det er altid dejligt, hvis der følger en handel med, men hele idéen bag er at få flere ud at cykle. Jeg synes, det er en god måde at gøre det på. Så kan man få smag for det og opleve, hvordan det er at køre på elcykel, og hvor let det er. Det er helt fantastisk. Man har medvind hele tiden,« siger Steffen Madsen.

Står for servicen

Som en del af Randers Cykelby kan man låne en elcykel af kommunen, hvis man har mere end fem kilometer på arbejde. Desuden skal ens arbejdsplads være tilmeldt kampagnen ”Vi cykler til arbejde”.

»Det er en måde for folk at blive inspireret på. De booker en cykel ved Randers Kommune, og så gør vi cyklen klar, og så kan man hente den ved os,« siger butiksejeren og giver et eksempel:

»Hvis der er en bruger, der skal låne en elcykel i tre måneder, så henter hun den hos mig, og jeg udleverer også nøgler. Jeg sørger for, at den er blevet eftergået, og når hun afleverer den igen, så gør jeg den klar til den næste bruger, som kommunen har lavet en aftale med. Jeg står for servicedelen, så jeg får at vide, hvem der skal have en cykel, hvornår de kommer og henter den, og hvor længe de skal have den.«

Går meget lettere

På nuværende tidspunkt har Steffen Madsen endnu ikke udleveret nogen cykler, men han har fået et par stykker ind i forretningen, som han er ved at gøre klar til den næste borger.

»Idéen er, at når folk har haft en elcykel i en periode, så finder de ud af, hvor nemt og hvor lækkert det er. Hvis man har syv kilometer på arbejde, og det går op af bakke, så er man helt svedt, når man kommer. Så synes man måske, det er nemmere med bil eller bus. Sådan er det ikke på en elcykel. Det går meget lettere,« siger han.

Det er Randers Kommune, der ejer cyklerne, og det er også dem, der står for bookingen af dem. Så hvis du ønsker at prøve, hvordan det er at tage en elcykel på arbejde, så foregår det på kommunens hjemmeside.