Aarhus Lufthavn skifter direktør igen. Nicolai Krøyer ønsker ikke at fortsætte, oplyser han.

JONAS WREDE HANSEN

For anden gang på blot lidt over et år skal Aarhus Airport have ny direktør. Det er tilfældet, da Nicolai Krøyer efter kort tid på posten selv har valgt at opsige sin stilling.

Den nye mand ved styrepinden er 44-årige Brian Worm fra Randers, oplyser Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en topstilling i det Hong Kong-baserede Grown Up Group Ltd. og har tidligere bestredet diverse ledelsesroller i Arla Foods Ingredients, Hwam A/S og Samson Agro A/S.

»Der er et stort potentiale i Aarhus Airport, som jeg glæder mig til at folde ud sammen med medarbejderne. Lufthavnen betjener Danmarks næststørste vækstområde, og vi har et stærkt fokus på at tiltrække de flyruter, der efterspørges af både erhvervs- og fritidsrejsende i Østjylland,« fortæller den nye direktør i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Vi står i 2022 med en lufthavn i verdensklasse med VIP til alle. Nu skal vi strukturere driften og de interne processer, så vi bliver toptunet til at håndtere den fremtidige vækst og til at yde en tårnhøj service over for passagerer, flyselskaber og turoperatører.«

Stor direktørudskiftning

Den afgående direktør Nicolai Krøyer kom til Aarhus Airport i marts sidste år i forbindelse med, at daværende direktør Peer H. Kristensen stoppede efter knap to år på posten. Den store udskiftning af direktører er sket efter, at lufthavnen i maj 2019 iværksætte en ambitiøs strategi, der skal løfte passagertallet i den østjyske lufthavn til 1,5 millioner i 2027. Under Peer H. Kristensens og Nicolai Krøyers ledelse har lufthavnen været i en fin vækst på trods af coronapandemien. Lufthavnens ruteportefølje er således ifølge pressemeddelelsen øget med 25 procent siden 2019.

»Nicolai Krøyer afleverer lufthavnen i fin form med et solidt fundament for den videre vækstrejse. Efter nogle hårde pandemi-år er det på mange måder en ny normal, vi som branche befinder os i. Derfor har vi søgt en profil med et internationalt udsyn, som kan videreudvikle Aarhus Airport som en væsentlig spiller i det internationale transportmarked og få vendt bundlinjen til sorte tal,« siger Peter Volquards Ekstrøm, bestyrelsesformand i Aarhus Airport, i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Brian Worm er en sværvægter inden for forandringsledelse og kontinuerlig virksomhedstransformation, og han kommer med en mangeårig erfaring og dokumenterede resultater fra internationalt orienterede organisationer med stor kompleksitet,« siger Peter Volquards Ekstrøm, som er bestyrelsesformand i Aarhus Airport.«

Brian Worm, bor i Randers med sin hustru, Christine. Derudover tæller familien to drenge på 9 og 11 år. Han begynder som administrerende direktør i Aarhus Airport fra 1. april.