Lokale ølentusiaster overrakte ølmærke til Brygshoppen i Kristrup. Stort udvalg og kloge råd om øl gav udslaget.

KIAN JOHANSEN

Ved en mindre seance fredag eftermiddag kunne Brygshoppen endnu en gang få overrakt et ølmærke af den lokale formand for Danske Ølentusiaster, Erik Gnudtzmann.

På grund af Corona blev det først nu, selvom mærket er fra 2021 og kun uddeles hvert andet år. På væggen hænger ølmærker fra de tre seneste overrækkelser, så dermed er Brygshoppen den butik i Randers-området der har modtaget hæderen flest gange i nyere tid.

»Vi har ikke så mange gode ølbutikker i Randers-området, så vi passer godt på dem vi har,« fortalte Erik Gnudtzmann, der peger på, at også Barrys Pub og Vinspecialisten Randers var inde i overvejelserne.

Jon Jensen og ejer Henrik Klitte fra Brygshoppen modtog ølmærket af den lokale formand for Danske Ølentusiaster, Erik Gnudtzmann. Foto: Kian Johansen

Og Brygshoppen får hæderen, fordi der er et stort udvalg af specialøl, godt 350 forskellige for tiden, og desuden er der altid gode råd og kyndig vejledning i den lille netbutik, der i 2013 åbnede i ejer Henrik Klitte Andersens lokaler på Eriksvej, hvor han også driver Randers Rørindustri. Der er åbent hver anden fredag og altid mulighed for at smage på øllene.

Virtuel ølsmagning

En anden del af forretningsmodellen er, at især den mangeårige ansatte og tidligere ejer, Jon Jensen holder ølsmagninger.

»Desuden arrangerede Brygshoppen flere virtuelle ølsmagninger, da vi var lukket af Corona, så butikken udviser handlekraft,« pointerede Danske Ølentusiasters lokalformand foran de godt 10-15 fremmødte i den lille butik, hvor især belgiske, hollandske og flere danske specialøl pryder hylderne fra væg til væg.

Og en del af æren tilfalder den tidligere ejer, Jon Jensen.

»Han har styr på øllene og er mere end ølnørd end jeg er. Det er først da han for alvor lagde sine kræfter i butikken som min ansatte, at vi begyndte at rykke os,« fortæller Henrik Klitte Andersen, der sammen med en kammerat købte webshoppen og flyttede den fra Trige til Randers.

For år tilbage skiltes kammeratens og Henrik Klitte Andersens veje og det er først indenfor de seneste par år, at strategien med en webshop og salg fra adressen er slået igennem. Oprindelig blev der solgt ølkasser med belgiske trappistøl, der blev leveret på kundernes bopæl. I dag er der mange flere øl-løsninger der bærer butikken, der sidste år generede et mindre overskud, fortæller Henrik Klitte Andersen.