Distributionsselskabet GLS vil bygge nyt depot i Sdr. Borup. Direktør forventer op til 300 arbejdspladser.

Det er stadig en bar mark på Metervej i Sønder Borup, men om senest et års tid forventer distributionsselskabet GLS Denmark A/S at du kan se de første rids af et 3.500 kvadratmeter stort byggeri på den 24.100 kvadratmeter store erhvervsgrund til i Sønder Borup, som Randers Kommune netop har solgt til GLS for 2,9 millioner kroner plus moms og tilslutningsafgifter.

Lige ved siden af skal Vulkan Dæk ligge og derefter følger Toppac A/S. Lige overfor ligger Sekura Cabins og tæt på Hörmann Danmark A/S, samt Randers Jernstøberi.

Et nyt depot med godt 600 kvadratmeter kontorfaciliteter hører til i første fase af byggeriet på 3.500 kvadratmeter. Anden fase forventes at gå i gang 5-6 år efter at byggeriet står færdigt. Så vil der være 5.000 kvadratmeter under tag.

300 om flere år

Og til den tid forventer Steen Kristensen, administrerende direktør for GLS Denmark A/S, at godt 300 ansatte vil have deres gang i depotet.

»I første fase forventer vi, at godt 75 ansatte, få administrative, og flest sorteringsfolk skal arbejde her. Om fem-seks år vil tallet blive fordoblet. Og i samme periode forventer vi, at godt 75 chauffører bliver ansat via to-fire distributions-partnere. Det tal vil også fordobles i anden fase,« lyder uddybningen fra driftsdirektør Henrik Nyegaard fra GLS.

GLS vil bygge depot på en 24.100 kvadratmeter stor grund lige overfor Sekura Cabins på Metervej i Sdr. Borup. Foto: Randers Kommune

Der findes i forvejen en del GLS-ansatte fra Randers og syd for Aalborg som man forventer gerne vil ansættes i depotet i Randers.

»Vi får også behov for at ansætte helt nye medarbejdere i Randers. I første omgang vil der nok være omkring 40 nye stillinger, der skal besættes, og der vil løbende være behov for yderligere ansættelser,« siger Steen Kristensen.

Depotet kommer til at der ligge som en udvidelses-perle på en snor. Med Aalborg i nord og Hinnerup i syd skal depotet i Randers være med til at øge firmaets vækst. GLS forventer både kæmpevækst i pakkeleveringerne generelt og så vil depotet kunne tage mindre markedsandele, lyder forventningen. GLS har gennem flere år haft tocifret vækst og forventer at væksten vil stige.

»Lad os bare sige, at der bliver nok til alle distributions-firmaerne,« lyder det diplomatisk fra Henrik Nyegaard.

Naboen bliver Vulkan Dæk og længere henne ligger Topac A/S. Lige overfor har Sekura Cabins bygget, så GLS får en del naboer, der er lokale Randers-firmaer med mange år på bagen. Foto: Kian Johansen

Randers skal skaffe vækst

»Randers skal tage dele af Aalborg og Hinnerups dækningsområde og selv udvide gradvist. Derefter frigøres der kapacitet i Hinnerup, som nok til den tid, at byggeriet står klar er fyldt til maksimumskapaciteten,« forklarer Henrik Nyegaard, der igen uddyber.

»Vi gør to distrikter til tre. Vi placerer depoter, hvor der er mange mennesker, så du kommer ikke til at se et lignende depot vestpå. Vi forventer, at Randers vil kunne udfylde vores kapacitet i mange år fremover.«

Hvor lang tid går der?

»Lige nu er vi i gang med tegningerne. Derefter skal det i udbud. Desværre vil en lang række faktorer spille ind – blandt andet hvor hurtigt vi kan få byggematerialerne og tilladelserne fra kommunen på plads. Håbet er, at vi kan rykke ind i slutningen af 2023, men det kan godt risikere at blive senere, måske først i 2024,« siger den administrerende direktør, Steen Kristensen.

Vigtigt for Randers

»For Randers Kommune har det enormt stor betydning, at stærke virksomheder som GLS Denmark A/S vælger at etablere sig her. Det sender et klart signal til andre virksomheder om de gode muligheder, der er i Sdr. Borup. Samtidig er det en stor investering i vores kommune som skaber arbejdspladser under anlægsfasen og skaber nye lokale arbejdspladser på virksomheden fremover. Derfor ser jeg selvfølgelig frem til at byde GLS velkommen til Randers,« siger borgmester Torben Hansen (S).