Børn i Randers kan prøve kræfter med Touren i en begyndervenlig udgave, når der er Tour de France inspireret cykelløb på Østervold.

Tour de France kommer til Danmark i juli 2022, men allerede 5. maj tager Randers forskud på festlighederne med BørneTour.

Det er et begyndercykelløb pakket ind i de gule Tour de France-farver, hvor alle kan være med uanset niveau, og uanset om man ligger inde med en funklende racercykel eller en gamle rusten BMX-cykel.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

Lokalt samarbejde

BørneTour Randers arrangeres blandt andet af de lokale klubber Randers Cykleklub af 1910 og Randers BMX.

»Vi vil gerne give alle børn og unge muligheden for at afprøve cykelsporten. Derfor vil jeg også takke de to lokale klubber for at stille sig til rådighed,« siger Jesper Jakobsen, der er projektleder hos Bevæg Dig For Livet i Randers Kommune i pressemeddelelsen.

BørneTour er et arrangement som netop skal give flere børn blod på tanden for at starte til cykling.

»Vi glæder os meget til at vise vores dejlige sport frem for byens børn og unge. Og så endda med de officielle Tour de France-farver i ryggen. Cykelsport er både sjovt og meget socialt, og vi tror på, at alle kan få en rigtig god og unik oplevelse med BørneTour,« siger Jørgen Schmidt, der er formand for Randers Cykleklub af 1910.

BørneTour Randers er en del af i alt 30 events på landsplan. Tilmeldning til løbet sker via hjemmesiden www.børnetour.dk