Egnens kommuner, praktiserende læger og Region Midtjylland vil sammen sikre syge borgere den rigtige hjælp døgnet rundt. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Hvis du bliver syg, når din egen læge har lukket skal du have den hjælp, du har brug for. Døgnet rundt, uanset hvor du bor.

Hvordan du og alle andre bedst kan hjælpes i fremtiden, er kommunerne, praktiserende læger og regionen i fuld gang med at drøfte. Det sker, fordi det er aftalt i overenskomsten med almen praksis, at der skal ske en modernisering af Lægevagten.

»Vi har netop taget hul på dialogen og jeg oplever stor gejst på opgaven. Alles fokus er at sikre borgerne den hjælp, de har brug for. Jeg oplever, at vi har en rigtig god og positiv dialog om, hvad vi hver især og sammen kan byde ind med,« siger regionsdirektør Pernille Blach Hansen.

Egnens kommuner, praktiserende læger og Region Midtjylland har aftalt en række dialogmøder om modernisering af Lægevagten.

»Forleden lød startskuddet til den modernisering af Lægevagten, vi har aftalt. Det var en god og konstruktiv workshop, hvor alle bidrog til at se på, hvordan opgaverne kan løses anderledes i fremtiden. Det er tydeligt for mig, at de praktiserende lægers budskaber er blevet taget i mod, og at der bliver lyttet. Det er meget positivt,« siger Henrik Idriss Kise, formand for Praktiserende Lægers Organisation, PLO-Midtjylland.

sas