juni fejres der igen Sankt Hans ved Gudenåens bred i centrum af Randers. Årets båltaler bliver forfatter og psykologiprofessor Svend Brinkmann.

Traditionen tro er det en kendt dansker, der skal tale til den store sankthansfest ved Gudenåens bred. Og som så mange gange før er det i år også en dansker med tilknytning til Randers. Rent faktisk bor den kendte psykologiprofessor Svend Brinkmann i den kronjyske hovedstad.

Det skriver Randers Event i en pressemeddelelse.

Svend Brinkmann har sammen med familien sine faste sankthans-traditioner.

»Jeg plejer at holde Skt. Hans med familien og vores gode naboer. Vi tænder op i et lille bålsted, griller og rister skumfiduser. Og det skal vi også nå i år efter min båltale på Tronholmen,« fortæller Svend Brinkmann.

For op mod 6.000 mennesker plejer traditionen Sankthansaften at være til bål i området omkring Randers Havn og Tronholmparken. Efter to års corona-pause bliver traditionen i år genoptaget.

»Det har stor værdi for en by som Randers, at borgerne kan samle sig og markere midsommeren. Jeg tror, at min tale bl.a. vil berøre det – altså vigtigheden af at kunne samle sig. Også uden at der er andet formål end blot at være sammen og bekræfte fællesskabet,« siger Svend Brinkmann.

Bålet tændes på vandet kl. 21, hvor der kan synges med på Midsommervisen med musikalsk ledsagelse af Heyya. Bandet spiller også inden båltalen med hits fra deres repertoire, der rummer alt fra Kim Larsen til Ed Sheeran. Borgmester Torben Hansen byder velkommen. Arrangementet i Tronholmparken begynder klokken 20.

Svend Brinkmann har været professor i almenpsykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet ved Aalborg Universitet siden 2009. Han er uddannet PhD i psykologi fra Aarhus Universitet. Han har skrevet og redigeret en lang række bøger og mere end 200 akademiske artikler. I almenheden blev han i 2014 kendt for bogen ’Stå fast’, hvori han gør op med, hvad han beskriver som tidens selvudviklingstyranni. Siden 2019 har han også været vært for radioprogrammet ’Brinkmanns Briks’ på DR P1.