Farvel til Ørneborgvej – Goddag til Ribevej og Århusvej. Mazda og Suzuki i Randers flytter til ny lokal adresse hos Pedersen & Nielsen.

KIAN JOHANSEN

»Det er lidt vemodigt i dag. Her har vi haft vores daglige gang og brugt mange timer,« Den 59-årige værkfører Bent Thomadsen har arbejdet på adressen på Ørneborgvej i 37 år. Nu er det slut.

Både Mazda og Suzuki salg, værksted, indskrivning, reservedele er nu flyttet. Alt fra salgsafdelingen og bilværkstedet er flyttet over til Ribevej og Århusvej, hvor Pedersen & Nielsen har udvidet og bygget til, for at få plads til de tidligere Houlberg Wittrup-ansatte.

Bent Thomadsen og Thomas Andersen har serviceret utallige bilkunder i tidens løb fra kontoret på Ørneborgvej.. Med ryggen til Kasper Bang. Foto: Kian Johansen

Her kom den tidligere ejer, Jesper Møller, lidt på mellemhånd. Han valgte at sælge sine to bilforretninger til Pedersen & Nielsen, der nu er i gang med at flytte væk fra Ørneborgvej, så kommunen kan overtage området.

Biler og mennesker

»Det nemmeste er jo at flytte bilerne. Men selve logistikken med at flytte lageret og få værkstedet op at stå på Århusvej, det har taget lang tid,« fortæller Lars Pedersen, der er eftermarkedsdirektør hos Pedersen & Nielsen og har ansvaret for afdelingen i Randers.

Han tilføjer:

»Heldigvis har vi det samme lagersystem og en del af de samme programmer som Houlberg Wittrup har haft, så den del bliver forhåbentlig ikke så besværlig for vores medarbejdere.«

Igennem ruden rammer hans blik det næsten tomme modtagelsesværelse, hvor lagermedarbejder Kasper Bang og de to værkførere Bent Thomadsen og Thomas Andersen har serviceret utallige bilkunder i tidens løb.

Siden 1985 har der ligget en bilforhandler på Ørneborgvej. Nu er det slut. Foto: Kian Johansen

»Vi vidste jo godt, at lokalerne skulle rømmes, da vi købte. Og det vigtigste for os, er vores gode medarbejdere og deres viden. Langt de fleste er da også blevet, mens der har været en naturlig udskiftning af et par ansatte, siden vi købte.«

Tomme papkasser og reoler

Bent Thomadsen skubber nogle papirer rundt i hænderne, kollegaen Thomas Andersen er på knæ og trækker stikket ud på hæve-sænkebordet, mens Kasper Bang opdaterer lagerlisten på den stadig tændte computer.

Han viser os rundt blandt de tomme lagerreoler. Der er flyttet Mazda og Suzuki-reservedele for godt en million kroner. De har fundet ny lagerplads på reoler på Århusvej, mens Kasper Bang og hans nye kollegaer har opdateret lager-listerne.

»Det er lidt mærkeligt at skulle herfra efter fem et halvt år. Det har været godt. Heldigvis har jeg arbejdet for Pedersen & Nielsen før, så jeg kender systemerne,« siger Kasper Bang, mens han samler et par tomme papkasser op.

Bent Thomadsen har oplevet flere opkøb og er nu på den fjerde direktør i sit arbejdsliv.

»Nogle af kunderne er jo anden generation. Jeg har kendt flere af dem, siden de var så små, at de knap kunne kigge over bordet.«

Thomas Andersen hæver sig fra gulvet, uden en lyd og kigger med et stille smil over på sin kollega gennem 21 år.

»Vi burde jo have vænnet os til tanken, for vi har vidst, der skulle ske noget i to et halvt år. Men det har været meget usikkert, hvad der egentlig skete. Så kom der en melding om, at vi blev. Så ville kommunen ind og sådan har der været forskellige udmeldinger. På mandag (23. maj, red.) så ved vi hvad vi har at gøre med. Så skal vi indrette os på ny og finde en ny hverdag på Århusvej. Det har faktisk været det bedste ved den her dag. Nu er usikkerheden væk,« lyder det eftertænksomt fra Thomas Andersen, der nikker beroligende.

»Nu skal vi bare have det til at køre igen.«

Forhandlingen af Mazda og Suzuki er nu rykket ind i det tidligere Hansen Møbler på Ribevej 3., hvor sælgerne og bilerne nu får plads. Foto: Kian Johansen

Otte bilmærker

Mazda og Suzuki har siden 1985 eksisteret på Ørneborgvej. Mandag 23. maj var det slut.

»Nu håber vi bare, at kommunen får revet det ned hurtigt, så det ikke står tomt for længe. Vi ville være kede af, at folk forbinder de tomme bygninger med Pedersen & Nielsen, især hvis nogle føler sig fristet til at smadre vinduer og begå hærværk,« noterer Lars Pedersen sig.

»Vi er helt overbevist om at flytningen – naturligvis efter en vis tilvænningsperiode for både kunder og personale – er med til at sikre en positiv udvikling. At have alle vores mærker så tæt samlet er med til at skabe en bedre dynamik i hverdagen på mange punkter, så det har vi glædet os meget til,” siger Lars Pedersen.

På Århusvej 115 er der nu gjort plads til reparationer af Mazda og Suzuki. Foto: Kian Johansen

Salgsafdelingen flytter til Ribevej 3, hvor den vil være i forlængelse af den nuværende Renault og Dacia salgsafdeling. Værkstedet, indskrivning og reservedele flytter til Aarhusvej 115, hvor Pedersen & Nielsens øvrige mærker Ford, Kia, Volvo, Polestar, Renault, Dacia er samlet i samme servicefunktioner. Mazda og Suzuki afdelingen i Auning vil fortsætte uændret.

Pedersen & Nielsen forlader Ørneborgvej

Autoforhandler-firmaet Houlberg & Wittrup har rødder i Auning tilbage til 1971.

I 2005 overtog Jesper Møller virksomheden fra daværende ejer Henning Wittrup. I 2008 udvidede Jesper Møller forretningen med afdelingen i Randers.

Pedersen & Nielsen Automobilforretning overtog både forretningen på Ørneborgvej i Randers og på Industrivej i Auning 1. juni 2021, da ejeren af Houlberg & Wittrup, Jesper Møller, ønskede at sælge sin forretning, efter at bygningerne på Ørneborgvej i Randers er eksproprieret af Randers Kommune.

Med overtagelsen af næsten 40 medarbejdere nåede Pedersen & Nielsen op på knap 300 medarbejdere.

Pedersen & Nielsen har afdelinger i Aalborg, Aarhus, Randers, Hadsund, Auning, Frederikshavn og Grenaa.

Forhandlingen af Mazda og Suzuki er nu rykket ind i det tidligere Hansen Møbler på Ribevej 3, hvor sælgerne nu får plads. Værkstedets ansatte er rykket ind på Århusvej 115.