Priserne skal helst stige hvert andet år, så billetterne ville være blevet dyrere uanset om priserne på energi var steget eller ej, siger centerleder.

AF CECILIE BISGAARD

Water & Wellness i Randers har været nødt til at sætte priserne på dagsbilletter og medlemskaber. Priserne på energi er steget så meget på det sidste, at man, indtil priserne falder igen, har set sig nødsaget til at pålægge alle et energitillæg.

I Langå Friluftsbad, der åbnede op til Kristi himmelfartsferien, stiger priserne også. Men det skyldes ikke stigende energipriser, forklarer centerleder Jan Bundgaard.

»Vores priser skal helst stige en lille smule hvert andet år. Men nu har der ikke været prisstigninger i de sidste tre år, for det blev udsat på grund af corona. Så priserne ville stige uanset hvad. De nye priser blev lagt fast allerede sidste efterår,« siger han.

Råvarer presser prisen

Jan Bundgaard fortæller, at Friluftsbadet er påvirkede af prisstigninger på energi, men det er ikke så meget, som de frygtede.

»Vi har et varmeværk, der kører på solceller og vand-til-luft, så det er ikke steget alverden. Jeg tror, det er omkring 10 procent,« siger han.

Priserne på dagsbilletter er i denne sæson steget fra 30 til 35 kroner for børn og fra 40 til 45 kroner for voksne. Sæsonkortpriserne er steget med omkring fem procent.

»Til gengæld er vores råvarer som klor og syre steget med godt 30 procent i forhold til sidste år. Hvis det stiger yderligere, så kan det godt være, at vi er nødt til at hæve priserne. Men som udgangspunkt skulle vi gerne have de samme priser de næste to år,« siger centerlederen og fortsætter:

»Vi håber på, der kommer en god sæson med nogle gæster. Vi har også en masse badeudstyr, der kommer frem. Det har ellers været pakket væk i to år på grund af corona. Luffer og bælter og lignende kan man låne af os igen.«