En patrulje fra Østjyllands politi fik natten til onsdag 8. juni klokken 01.57 øje på tre mænd i en bil med tildækket nummerplade på Randersvej lidt nord for Hammel. Da betjentene ville bringe bilen til standsning, satte bilisten i stedet farten kraftigt op og kørte ad Skanderborgvej i sydlig retning med politiet efter sig. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Forfølgelsen fortsatte med meget høj hastighed ad Skanderborgvej og nåede på et tidspunkt op omkring 200 kilometer i timen på en strækning, hvor den tilladte hastighed er 80 kilometer i timen. I krydset Skanderborgvej/Viborgvej lige syd for Hammel smed en person i bilen en taske ud af vinduet, inden føreren kort efter standsede bilen i en parkeringslomme tæt på krydset Skanderborgvej/Johannes Jensens Vej lidt nord for Låsby.

Her blev den 24-årige mand, der sad bag rattet, anholdt. De to passagerer nåede at flygte til fods fra stedet, og en hundepatrulje blev sat til at søge efter dem. En politihund fik færten af et spor, der førte ind over en mark, hvor hunden fandt et par efterladte sko. Efterfølgende gik den gennem en skov og ned til en å, hvor en 20-årig mand stod – uden sko. Han blev ligesom den 24-årige lagt i håndjern.

Den tredje mand, der havde været med i bilen, var ikke umiddelbart at finde, men ved 07-tiden fik politiet et tip, der ledte til anholdelsen af en 32-årig mand, der befandt sig ved en adresse i Tilst.

Tasken, der blev kastet ud af bilen under forfølgelsen, viste sig at indeholde flere mobiltelefoner, som formodes at stamme fra en butik i Randers.

Bilen, som mændene kørte i, blev beslaglagt med henblik på konfiskation på grund af vanvidskørsel, da føreren umiddelbart kørte mere end dobbelt så hurtigt som tilladt under forfølgelsen.

De tre mænd på 20, 24 og 32 år er alle fra Rumænien. De er sigtet for indbrud i en butik i Randers og blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers.

jr