Niels Rasmussen lader sig erklære konkurs efter at Skat har trukket ham i skifteretten. Det skyldes ifølge Fitness-fatter, at han indbetalte Corona-afdrag fire dage for sent.

KIAN JOHANSEN

Snart er det slut med at dyrke fitness i Dansk Fitness på Jernbanegade 12A.

»Jeg er trukket i skifteretten af Skat og jeg lader mig erklære konkurs,« siger indehaver gennem 13 år, Niels Rasmussen.

»Jeg orker ikke mere.«

Han forklarer, at han hver måned har tilbagebetalt den Corona-støtte fitness-centret fik fra regeringen.

»Men ved sidste indbetaling var der sket en fejl. Jeg havde glemt at indbetale de 27.000 i afdrag og da jeg opdagede det og fik sat pengene ind, så fik jeg besked af Skat, at det var fire dage for sent. Og så indkaldte de mig i Skifteretten, for de vil erklære mig konkurs,« lyder det lettere bestyrtet fra 57-årige Niels Rasmussen.

Lettet og ked af det

Og dog. For det var måske godt nok, er han nået frem til. Det betyder et farvel til alle medlemmerne af centret og godt 30 ansatte, de fleste dog timelønnede. Han forventer at centret er helt lukket 1. juli.

»Jeg er lettet, fordi jeg ikke længere vil have ansvaret for fitnessscentret. Jeg arbejder 60 plus timer om ugen og har en uges ferie om året. Telefonen ringer altid, så det vil jeg ikke savne. Nu skal jeg bare finde noget andet at lave. Det ville være fint med et 8-16 job.«

»Omvendt er det hårdt at sige farvel til alle medlemmerne og mine ansatte. Jeg taler med over 100 mennesker en-tre gange om ugen. Det vil jeg komme til at savne.«

Samtidig skulle Fitness-Fatter alligevel have fundet på noget andet at lave, for ejeren af bygningen har solgt den og Dansk Fitness lejemål var opsagt til 31. december i år.

»Jeg skulle have stoppet alligevel, så det gjorde beslutningen nemmere. Jeg havde bare ikke forudset, at det skulle ske på den her måde,« fortæller Niels Rasmussen, der håber, at konkursen vil ende for ham med ’skindet på næsen’.

Løbeklub uden lokale

’Vi løber i Randers’ har siden løbeklubbens opstart holdt til i Dansk Fitness og har endda fået indrettet et klublokale. Utallige løbehold og medlemmer har hygget sig og er mødtes i fitnessklubbens gård, så det bliver svært at forlade det, mener initiativtager Lone Fogsgaard Rasmussen.

»Det er ikke til at holde ud, lige efter at vi har knoklet med at lave klublokale. Men nu leder vi så efter et andet egnet lokale, et lille bynært sted med mulighed for at lave en kop kaffe og komme på toilettet. Vi drømmer om et sted på Hvidemøllevej eller Toldbodgade,« siger hun.