KIAN JOHANSEN

17 elever fra 6.d på Vestervangsskolen vandt Skole Ol i Billund i sidste uge.

»Det var en fed sejr,« fortæller Søren Hanghøj, der er klassens kontaktlærer og før har været klassens idrætslærer.

Der blev dystet i Hækstafet, Speed-bounce, Speed-længde, Turbokast, Medicinbold og 10x200m løb, her vandt 6.d både Hækstafet, Speed-Bounce og Medicinbold suverænt, mens man fik gode point i alle de andre discipliner.

Så da alle resultaterne blev lagt sammen, så stod 6.d som vindere.

»Eleverne udgør en rigtig bred trup, så vi kunne være med i de fleste discipliner, der er mange der kan løbe hurtigt, mens andre var teknisk dygtige til at kaste,« afslører Søren Hanghøj, der især er stolt af klassens sammenhold. Klassen består af flere etniciteter og deltagelsen i Skole OL var med til at give klassen et boost af fællesskab.

Alt gik op i en højere enhed, da 6.d fra Vestervangsskolen vandt skole OL. Indsendt foto

Kampgejst og træning

Forinden havde eleverne fået lidt hjælp af Randers Freja Atletik og Motion, der havde givet dem enetimer i at løse de forskellige discipliner, og det gav pote.

»Der var stor opbakning fra forældrene, der havde sørget for t-shirts og kampgejst. Det hele gik op i en højere enhed,« lyder det stolt fra Søren Hanghøj.

6.d vandt foran et utal af skoler fra hele landet, heriblandt flere dedikerede idrætsklasser. Lokalt slog 7.a fra Forberedelsesskolen, da der var lokalstævne i Randers onsdag 25. maj, her dystede cirka 500 elever dystede i 20×60 m. hæk stafet, speedbounce, speedlængde, turbokast og 10×200 m. stafet.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik (DAF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) sponsorerer Skole OL.