Fire gange om året mødes en flok friske medlemmer af Randers Skakklub, der er tilmeldt affaldskonceptet Ren Natur, for at fjerne dåser, papir og skod.

For fjerde år i træk kan foreninger og klubber, der er tilmeldt Ren Natur konceptet, samle affald og tjene penge til klubkasserne. Skakspillerne i Randers er meget tilfredse med at være med til at gøre en forskel for naturen:

»Det er en vigtig opgave at være med til at holde Tronholmparken ren og fri for affald. Det er en stor og dejlig park, hvor der kommer mange mennesker. Her skal være rent og pænt, så vi alle kan lide at opholde os i parken,« siger Ewald Thorsen, medlem af Randers Skakklub, i en pressemeddelelse, udsendt af Randers Kommune.

Rift om at være med

Ifølge Ewald Thorsen er det ikke alle gæster i parken, der altid rammer skraldespandene. Skakspillernes grønne poser er ofte fyldt med papir, pap, skod og dåser, som skakspillerne samler på de grønne arealer:

»Vi har alle et ansvar for at værne om naturen. Derfor er det en god idé, at vi er synligt til stede iført vores gule veste, når store og små borgere opholder sig i parken. Det er forhåbentligt med til at påvirke gæsterne i parken til at bruge skraldespandene.«

Pengene, som skakklubben tjener på at samle affald i Tronholmparken, bruger klubben på sociale arrangementer i klubben:

»Der er rift om at være med til at samle affald i skakklubben. Det er rart engang imellem at gøre noget andet end at spille skak. Her er vi sammen på en anden måde samtidig med, at vi gør en forskel for naturen. Vi ser frem til indsamlingerne i august og september,« siger Ewald Thorsen.