Vineriet Cold Hand Winery har netop vundet guldmedalje i en af verdens mest anerkendte internationale konkurrencer for cider, æble- og frugtvin; CiderWorld i Frankfurt. Det var æbleisvinen ”Malus Danica” – oversat fra latin til ”det danske æble” – som løb med 118 ud af i alt 120 mulige points.

Netop denne vin startede virksomhedens vineventyr i 2010, og har været en af vineriets flagskibsvine lige siden. Den er lavet på en helt særlig metode, hvor vinen koncentreres ved at bruge metoden ”kryokoncentration”: frysning af mosten koncentrerer den naturlige sukker, aroma og syre i æblerne, og efter fermentering står man med en intens vin med en ekstraordinær smag af alt det gode i danske æbler.

Vineriets nyeste vin, ”Sparkling Ice Apple”, vandt tilmed en sølvmedalje.

»Vi er naturligvis meget stolte af at modtage så anerkendte priser – både til en af vores ”gamle” vine, som vi har arbejdet med i mange år, og til en af vores helt nye vine, som netop er blevet lanceret. Det lover jo virkelig godt,« siger Jens Skovgaard Pedersen, adm. direktør og stifter af Cold Hand Winery, i en pressemeddelelse.