Lone Halkjærs nye roman hedder Måske forelsket, og den handler om forelskelse.

Forelskelse er noget, som de fleste af os forsøger at forstå, men ofte er det kompliceret – specielt i de tidlige ungdomsår. I Lone Halkjærs nye ungdomsroman Måske forelsket stilles hovedpersonen Rosa over for de nye undrende tanker, som følger med forelskelse.

Rosa har ikke været forelsket før, men nu sværmer tankerne om ikke blot Noah fra klassen men også Rosas bedste veninde, Ida.

»De fleste unge mennesker vil nok på et eller andet tidspunkt overveje, hvem de føler sig tiltrukket af, og jeg tror, det er vigtigt, at de går ind i de overvejelser med så åbent et sind som muligt. Jeg ville gerne skrive en bog, der hjælper med at holde et åbent sind, og som kan læses af alle. Det er forhåbentlig også en bog, hvor de fleste vil føle sig set,« siger Lone Halkjær om romanen, som udkom på Byens Forlag den 17. juni.

Opvokset i Kristrup

Lone Halkjær arbejder fuldtid som forfatter og har skrevet flere bøger, der henvender sig til indskolingen og til mellemtrinnet. Hun er opvokset i Kristrup og på Kristrup Bibliotek står en lillle præsentation af hende:

»Jeg er født og opvokset i Kristrup. Som teenager flyttede jeg med mine forældre til Paderup, hvor jeg også slog mig ned mange år senere med min mand. Nu bor vi i Romalt med vores tre børn. Min hjemstavn er helt sikkert i Randers syd.«

Med sin ungdomsroman giver Halkjær indsigt i de tankestrømme, som unge kan have, når de selv forsøger at forstå forelskelse.

Halkjærs ungdomsroman er på den måde et værk, som giver en alderssvarende indsigt og indføring i lgbtqia+, da Måske forelsket viser kompleksiteten ved følelser og forelskelse.