Platformen skal gøre det nemmere for virksomheder at arbejde med miljø, menneskerettigheder og verdensmålene.

Ansvarlig virksomhedsdrift, bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål er ofte blandt de ord, man støder på, når man klikker ind på mange virksomheders hjemmesider i dag.

Men det kan sommetider være svært at gennemskue, hvordan dette konkret udspiller sig i virksomhedernes daglige arbejde, eller hvad man som virksomhed kan gøre for at tage et større socialt ansvar.

Det skal den Randers-baserede design- og kommunikationsvirksomhed Phoenix Design Aid, der har arbejdet ambitiøst med bæredygtighed i mange år, nu være med til at lave om på, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Om Phoenix Design Aid:

International design- og kommunikationsvirksomhed med ekspertise i grafisk design, digitale løsninger og strategisk kommunikation.

Har særlig vægt på at servicere internationale og mellemstatslige organistioner, herunder FN og EU-agenturer, NGO’er og offentlige myndigheder.

Er certificeret indenfor kvalitetsledelse, miljøledelse og arbejdsmiljøledelse.

Phoenix Design Aid er nemlig udvalgt som en del af FN’s såkaldte Early Adapter Programme til at teste en ny platform, der skal gøre det lettere for virksomheder at arbejde ud fra principper om blandt andet miljø, menneskerettigheder og verdensmålene.

»Vi er rigtig stolte over at være udvalgt som en af de virksomheder, der skal give feedback på FN’s Communication of Progress platform,« siger Dennis Lundø Nielsen, som er administrerende direktør hos Phoenix Design Aid.

Platformen er udviklet af FN’s Global Compact, der er verdens største frivillige initiativ for ansvarlighed i erhvervslivet. Phoenix Design Aid har været medlem af initiativet siden 2007.

»I 2020 blev vi som det første grafiske bureau nogensinde certificeret efter fire verdensmål 4, 12, 13 og 17, herunder 11 forskellige delmål, og vi har således stor viden om både FN og verdensmålene. Derfor føler vi os godt rustet til at kunne forbedre platformen,« siger Dennis Lundø Nielsen.

På verdensplan er over 20.000 virksomheder medlem af FN’s Global Compact, mens der i det danske netværk Global Compact Network Denmark er knap 500 medlemsvirksomheder.

sra