Søren Pedersen, sportsdirektør fra Randers FC, chefscout Mads Agesen og flere erfarne tennisspillere, blandt andet formanden for Randers Tennisklub, Lars Elkjær, har klaret oprykning til elitedivisionen i padeltennis.

KIAN JOHANSEN

Randers’ bedste hold i paddeltennis består af tidligere top-fodboldspillere og dygtige tennisspillere.

Holdet, der blandt andet tæller navne som Randers FC’s sportsdirektør, Søren Pedersen, chefscout Mads Agesen og formand for Randers Tennis Klub, Lars Elkjær, rykkede før sommerferien op i elitedivisionen i hele to padel-ligaer.

De er alle sammen meget ældre end størstedelen af deres kommende modspillere i de to ligaer i paddeltennis og har, ifølge hovedmanden bag, Nicolai Damgaard, en meget klar målsætning.

»Vi skal vinde så mange kampe som muligt, og så skal vi have to-tre af vores spillere på veteranlandsholdet,« lyder det med et grin fra den tidligere midtbanespiller for Randers Frejas 1. divisionshold, der i 2003 blev til Randers FC.

Det var egentlig ham, der startede et padelhold og tilmeldte det til 2. division for under to år siden. Gradvist er de fleste spillere skiftet ud og er blevet til det nuværende hold.

»Vi er jo mødtes på padel-banerne og er begyndt at kende til hinanden. Så har jeg spurgt en dygtig spiller af og til, om han ikke kunne hjælpe til med at spille en kamp, når holdet har manglet. Vi stiller jo med seks mand til hver holdkamp,« lyder forklaringen på, at holdet gradvist er blevet til den nuværende trup.

Mere tekst under faktaboksen

Team Dunlop1

Sebastian Søberg, Lars Elkjær, Mads Agesen, Peter Mark, Frederik Leth, Jesper Kristensen, Søren Pedersen, Nicolai Damgaard og Jesper Lindskov.

Spiller i den kommende sæson i elitedivisionen i LUNAR-ligaen – i regi af Dansk Padel Forbund.

Samt i elitedivisionen i Arla Protein Ligaen, ’Padel i Danmark’, som er DGI og Dansk Tennis Forbunds fælles indsats for padel.

LUNAR-ligaen er den hårdeste liga med et par år mere på bagen og med flere spillere end den næsten nystartede Arla Protein Liga, som DGI og Dansk Tennis Forbund har etableret. Det er da også via LUNAR-ligaen, at der kan blive adgang til landshold i padel.

Veteraner – og så Søberg

Erfaringen og vindergenet har de alle sammen, for holdet består af tidligere topspillere i fodbold og habile tennisspillere, der er vant til at vinde. Og så tæller holdet flere fædre til nuværende fodboldtalenter, der snuser til Randers FC’s superligahold eller har været tæt på. Frederik Leth er far til Carl Leth, mens Jesper Kristensen er far til Oliver og Fillip Bundgaard Kristensen.

Lidt utraditionelt er det et hold af spillere, der aldersmæssigt er godt på vej til at bevæge sig fra midten af 40’erne og tættere på de 50 år, kun Sebastian Søberg i 20’erne stikker ud. Ældstemand er Lars Elkjær på 51.

Hvem tror du har chancen for at komme på veteranlandsholdet?

»Jeg er overbevist om, at Lars Elkjær og Mads Agesen har gode muligheder. Lars er tidligere topspiller i tennis og har en fænomenal teknik. Der er vist kun én i Aarhus på hans alder, der er bedre,« siger Nicolai Damgaard.

Hvem er så længst fra at være en af de bedste seks på holdet?

»Puha. Hvis jeg siger det, så er der nogen, der slagter mig,« griner Nicolai Damgaard og tilføjer:

»Det er klart, at både Søren Pedersen og Mads Agesen har sværere ved at komme til alle kampe, der som regel spilles hverdagsaftener, for de har ikke de samme regelmæssige arbejdstider mellem otte og fem som os andre.«

Eneste chance

Padeltennis er hastigt voksende i Danmark, og på verdensplan er sporten på højde med fodbold målt i spillere. Padel har været stort i flere generationer, især i Argentina og andre spansktalende sydamerikanske lande samt Spanien.

Padel-opturen lige begyndt i Danmark, og Nicolai Damgaard er udmærket godt klar over, at det nok bliver eneste gang, at topholdet fra Randers har en chance for at komme i toppen af dansk padel, for yngre spillere presser sig på og bliver dygtigere og dygtigere i takt med, at sporten vokser, både målt i antal spillere og fordi der gradvist de kommende år kommer ’indfødte’ padelspillere. For godt halvandet år siden var 1.500 tilmeldt padel-ligaen. Det seneste tal lød på 3.000.

Derfor har holdet da også lovet hinanden at give den en skalle. Flere af spillerne træner fire-seks gange om ugen, og så er der planlagt en træningsuge i det spanske. Her skal de have tips og taktik fra spanske og argentinske padel-trænere, før sæsonen går i gang efter sommerferien.

»Det bliver på det taktiske, at vi skal have lagt noget på. Det er nok der i sidste ende, at vi vinder kampene. Rent fysisk og teknisk kan vi godt følge med,« lyder det fra Nicolai Damgaard, der i løbet af de seneste par år har etableret et forretnings-netværk, hvor padel er det samlende midtpunkt.

Håneret over for Thomasberg

»Du skal lige have den sidste krølle med,« griner Nicolai Damgaard højt i telefonen.

»Thomas Thomasberg spiller også padel, men i Hobro. Her er hans hold netop rykket ned fra elitedivisionen.«

Vi lader sætningen stå. Set fra journalistens vinkel må der være lagt op til flere drillende samtaler mellem Randers FC’s chefscout, sportsdirektøren og cheftræneren i de kommende måneder.