KIAN JOHANSEN, lokalredaktør Din Avis

Jeg har tænkt over det i flere år. Kan Doktorparken ikke lære noget af Koldings helt egen Legepark?

Du kender måske ikke til Legeparken endnu. Du kan læse om den her på Din Avis’ hjemmeside. Søg efter ’Legeparken Kolding.’

Kort fortalt, så har Kolding Kommune, og ikke mindst borgerne, omdannet en park til en legepark med plads til alle.

Her er gratis at være. Der er er mooncar-bane, store legepladser, grillhuse, ture på søen i robåde og nyttejobbere, der passer på parken og hjælper med at holde øje med børnene, når de sejler rundt på søen.

Pointen er, at for under 30 år siden mindede Legeparken om det, som Doktorparken er i dag.

Politikerne i Kolding besluttede sig for at ændre på det og satte gang i en proces, der nu betyder, at over 100.000 besøgende hvert år gæster Koldings legepark.

Om sommeren er det turister og hele året rundt nyder Koldings borgere deres helt eget udflugtsmål – gratis. Der er kulturelle arrangementer i parken, og foreninger holder møder i madpakkehusene, der står gratis til rådighed, efter først til mølle.

Hver gang Legeparken lægger et opslag op på Facebook, så vælter det ind med velvillighed og glade kommentarer. Alt tyder på, at hårdt arbejde, samarbejde mellem flere kommunale afdelinger og fondsansøgninger i hobetal har skaffet Kolding et unikt sted til deres egne borgere, som alle får gavn af.

Tænk… Hvis nu vi i Randers kunne lære af Kolding. Vi kan ikke indføre alle tiltagene fra Legeparken en til en.

Men hvad med at tage de allerbedste ting og give Doktorparken – eller den kommende badesø, der planlægges i Nordre Fælled – en helt frisk start.