Se listerne over parker, grønne oplevelser og ture på egen hånd i Randers. Vi har med lidt hjælp samlet de gode steder til dig.

KIAN JOHANSEN

Listen over steder i Randers, hvor du kan bevæge dig, er ret stor. Og hvorfor ikke få den samme hjælp som turisten, der besøger Randers, får.

VisitAarhus og Randers Cityforening har på flere hjemmesider samlet de gode steder, hvor du kan læse mere. Du kan se linkene i faktaboksen herunder.

Links til gode oplevelser

Ture på egen hånd

Aktiv i naturen

Parkerne i Randers

Randers city

Hvad med at tage på sommerens nyhed en lydvandring gennem Randers: ’Hemmeligheden om Randers’.

Det kræver en smartphone i hånden, og et headset, og så fører skuespiller Bodil Jørgensens stemme dig gennem byen.

Masser af cykelture

Eller hvad med at tage Randers Fjord rundt på cykel. Det behøver ikke kun at være til Fjordløbet i august, at cyklerne bliver luftet. Ruten på VisitAarhus hjemmeside fører dig hele vejen rundt om Randers Fjord, men du kan godt afkorte den.

Du kan også cykle på dele af den tidligere jernbanestrækning mellem Randers og Hadsund, der åbnede i 1883. Den havde sin egen jernbanestation i Fischersgade, indtil banen blev nedlagt i 1969. Den ti kilometer lange banestrækning, der starter ved Dronningborghallen og fører gennem et naturskønt område over Lem til Spentrup, er i dag en cykel- og vandresti, og det er den, man følger på denne tur. Fra Spentrup går turen tilbage til Randers via Bjergby og Borup.

En klassiker er en kanotur på Gudenåen fra ophalerpladsen i Bjerringbro til Randers og den Blå Bro eller Fladbro. Eller en af de utallige vandreruter i Randers.

Og så er der Kunstruter, Geocaching, Culture by Bike, Pramdragerstien, Skinnecykler mellem Allingåbro og Randers, for blot at nævne nogle af de forslag, som der ligger klar på hjemmesiderne.

Parker i Randers

Doktorparken er en engelsk landskabspark på seks hektar anlagt i 1913 beliggende bynært.

Justesens Plæne er en rekreativ oase mellem Gudenåen og Randers centrum.

Skovbakken er en rigtig skovpark med høje bøge- og egetræer. Træernes toppe er hjemsted for en større rågekoloni, der kan opleves fra april.

Tøjhushaven blev opført i 1802-05 i forbindelse med opførslen af Nørrejyllands arsenal Tøjhuset. Tøjhushaven er Danmarks første offentlige park.

Tronholmparken er en fantastisk park med faciliteter til flere idrætsgrene helt ned til vandet ved Randers Bro.

Vestparken ligger på Gudenådalens bakkeskrænt og blev etableret i 1914-15.

Randers Regnskov er et sansebombardement af naturoplevelser i frodige, tropiske omgivelser.

Altananlæggene dækker over de tre anlæg: Fabers Anlæg, Gethers Anlæg og Vester Altan-anlægget.

Rådhustorvet og midtbyen

Du kan også finde VisitAarhus’ turist-infocykel på Rådhustorvet i Randers hele sommeren, hvor den står klar til at servicere Randers’ gæster med inspirationsmateriale og personlige anbefalinger.

Og når du alligevel står på Rådhustorvet, så sæt dig et par minutter i Rådhushaven med blomster og siddepladser overalt. Sæt legen i gang med et af de udendørs spil, der står klar på pladsen.

Hver onsdag er der levende musik på torvet. Tag på en digital skattejagt, Safarijagten, som Randers Cityforening står bag. Du kan også lade ungerne lege i sandkassen ved Slotspladsen eller tage en selfie foran Galleri Kochs selfie-væg på Brødregade.