Den randrusianske byrådspolitiker Anne Hjortshøj måtte flyves med akut behandling til Aarhus Universitetshospital.

Lørdag 2. juli stod den 30-årige socialdemokratiske byrådspolitiker Anne Hjortshøj (S) i Havndal Fitness nord for Randers, da det, der skulle have været en helt almindelig weekend, udviklede sig ganske dramatisk.

For her måtte politikeren akut flyves til Aarhus Universitetshospital i Skejby – da lægerne senere fandt ud af, at hun var blevet ramt af en blodprop i hjernen. Det skriver Randers Amtsavis.

»Jeg fik det dårligt. Min venstre arm sov helt vildt, og jeg fik ondt i hovedet. Så faldt jeg helt sammen,« fortæller Anne Hjortshøj til avisen fra stuen på universitetshospitalet, da hun var indlagt.

Efter udskrivelsen skal hun til genoptræning på Neurocenter Hammel.

Da hun var indlagt på hospitalet, blev hun ramt af endnu en blodprop, som senere blev opereret væk via lysken.

Det er sjældent unge mennesker bliver ramt af blodpropper. I Anne Hjortshøjs tilfælde viste det sig at skyldes et blodkar i halsen, som var åbent – hvilket resulterede i størknet blod, som satte sig som blodpropper i hjernen.

Ovenpå chokket fortæller lokalpolitikeren, at hendes stressniveau har været højt i tiden op til, at hun blev ramt af en blodprop – og nu vil hun forsøge at få skabt en roligere hverdag, fortæller hun.

am