Fire er fængslede, fem er sigtet og en formodet sjette gerningsmand er på fri fod i sagen om Frank Dan Nørgaard Jørgensen, hvis lig blev fundet en uge efter, han forsvandt.

AF SØREN LADEFOGED

Opdatering: torsdag 28. juli klokken 12 fremstiller Østjyllands Politi en 23-årig mand i grundlovsforhør i forbindelse med denne drabssag. Manden har tidligere været knyttet til sagen, da han tidligere er blevet anholdt på samme tid som en 37-årig mand.

»Vi har arbejdet hårdt med den her sag de seneste par uger. Undervejs i efterforskningen dukker der hele tiden nye spor og nye oplysninger op, og der begynder at tegne sig et klarere billede af, hvad der er sket, og hvem der har været involveret,« siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Onsdag resulterede det så i, at politiet kunne foretage anholdelse af den 23-årige mand, der, som den sjette i rækken, vil blive begæret varetægtsfængslet.

Han er sigtet for, i forening med de fem øvrige sigtede i sagen, at have medvirket til drabet på den 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen, der efter politiets opfattelse formentlig er sket torsdag 14. juli på en adresse i Nimtofte.

Han er desuden sigtet for usømmelig omgang med lig, bortskaffelse af beviser og brandstiftelse ved, også i forening med de øvrige sigtede, blandt andet at have placeret liget af den dræbte i et skovområdet ved Gassum, hvor det blev fundet torsdag i sidste uge, samt at have sat ild til den dræbtes varebil.

Selvom politiet nu har sigtet seks personer i sagen, venter der fortsat et stort efterforskningsarbejde forude.

Hvad der startede i forrige weekend som en forsvindingssag, udviklede sig hurtigt i løbet af sidste uge til en drabssag, og det formodede drab på 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen, der var bosat i Randers, har rystet Djursland og Østjylland i den forgangne uge.

I skrivende stund er fire personer varetægtsfængslede – alle sigtet for manddrab eller forsøg på manddrab samt usømmelig omgang med lig i forbindelse med bortskaffelsen af Frank Nørgaards lig efter hans forsvinden torsdag 14. juli.

Ifølge specialanklager Jesper Rubow fra Østjyllands Politi er de fængslede sigtet for det formodede drab på Frank Dan Nørgaard Jørgensen, der sandsynligvis har fundet sted på en landejendom i Nimtofte i Syddjurs Kommune.

Drabet er formentlig sket ved kvælning ifølge sigtelserne, har specialanklageren meddelt avisen.

Fra forsvinden til mulig drabssag

Lørdag 16. juli udsendte Østjyllands Politi en efterlysning på Frank Dan Nørgaard Jørgensen, der sidst var set torsdagen forinden. To dage senere slog politiet ved en koordineret aktion til mod en adresse i Nimtofte, hvor de anholdte fire personer – et ægtepar, hvor manden og kvinden begge er 39 år, en 25-årig mand samt en 23-årig kvinde.

Tirsdag blev de fire fremstillet i grundlovsforhør – sigtet for manddrab for ved usømmelig omgang med lig at have bortskaffet Frank Dan Nørgaard Jørgensens lig samt ildspåsættelse, da politiet et par dage forinden fandt den savnede persons varebil udbrændt på Gl. Fjellerupvej nær Vivild i Norddjurs Kommune.

Alle på nær den 23-årige kvinde blev varetægtsfængslet i fire uger – kvinden er fortsat sigtet i sagen, har Østjyllands Politi oplyst til avisen i sidste uge. Ingen af de fængslede kærede varetægtsfængslingen.

Torsdag eftermiddag og aften den 21. juli afspærrede Østjyllands Politi et større område i Blicher Plantage nær Gassum, nord for Randers, og efterfølgende kom det frem, at politiet der fandt liget af den 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen – en uge efter, at han sidst var blevet set.

Samme dag anholdte Østjyllands Politi en 37-årig mand, som de dagen efter, fredag, fremstillede i et grundlovsforhør for lukkede døre.

Ifølge Ekstra Bladet er den 37-årige – udover sigtelser for manddrab eller medvirken manddrab – også sigtet for at have deltaget i bortskaffelse af liget af Frank Jørgensen. Angiveligt efter aftale og mod forudgående betaling fra nogle af de øvrige sigtede, skriver avisen.

Østjyllands Politi har oplyst, at den 37-årige mand ikke kærede kendelsen om varetægtsfængslingen.

Ifølge TV 2 Østjylland blev en 23-årig mand også anholdt i torsdags, men han blev dog løsladt efter et forhør.

Politiet mistænker, at der er en sjette person involveret i det formodede drab på Frank Dan Nørgaard Jørgensen, men den sjette formodede gerningsperson er i skrivende stund fortsat på fri fod.

På nuværende tidspunkt er der ingen forlydender om, hvor Østjyllands Politi er i efterforskningen af og jagten på den sjette formodede gerningsmand.

Afdøde i forhold med sigtet

Ekstra Bladet har også talt med Frank Dan Nørgaard Jørgensens kæreste Rikke, der fortæller til avisen, at den 39-årige fængslede kvinde havde et kortvarigt forhold til Frank Dan Nørgaard. Et forhold, der begyndte i starten af året og varede et par måneder frem.

Frank Dan Nørgaard troede ifølge kæresten, at den 39-årige kvinde var skilt fra sin mand, men da han fandt ud af, at parret blot var separeret, brød han forholdet med kvinden.

»Det gad han ikke være en del af,« forklarer Rikke til Ekstra Bladet.

Hun har været kæreste med Frank Dan Nørgaard i et par måneder, skriver avisen.

Den sigtede kvinde har for nyligt delt på sociale medier, at hun venter barn og har ifølge avisen angiveligt opgivet Frank Dan Nørgaard som faderen, hvilket han har afvist. Det står endnu uklart om relationen mellem den sigtede kvinde og Frank Dan Nørgaard kan være en del af motivet bag det formodede drab.