Over 100 fordrevne ukrainere deltog i grillfesten, som blev holdt ved hjælp af donationer fra forskellige virksomheder.

Fredag 15. juli mødte over 100 fordrevne ukrainere op, da den ukrainske forening ”Lastivka” havde indbudt til grillfest i Dragonparken, som tidligere har huset plejeboliger, men som nu huser fordrevne ukrainere.

Ildsjælen Oleksandra Steffensen fra den ukrainske forening havde taget initiativ til festen med det formål, at beboerne i Thorsgade skulle lære hinanden bedre at kende. Hun havde modtaget nogle donationer fra forskellige virksomheder og et pengebeløb fra en velgørende forening.

Menuen bestod af grillkød doneret af Danish Crown, og kartofler, grøntsager og frugt doneret af Randers Frugtlager. Herudover havde Bilka Tilst doneret grillkul til den store grill, som var udlånt af K-grill i Assentoft, og Scan Choko gav slikposer til alle børnene.

Aftenen bød blandt andet på en sangkonkurrence for ukrainerne, som er en syngende nation. Festen var arrangeret af frivillige herboende og fordrevne ukrainere, og den var et lille pusterum i en tid, hvor deres pårørende oplever forfærdelige ting i deres hjemland.

Ifølge Mikkel Kannegaard Lybæk fra Randers Kommune, som sammen med Helle Kjeldsen koordinerer klargøring af boliger og modtagelse af de fordrevne ukrainere, hjælper og støtter beboerne i Dragonparken hinanden meget.

»Samtidig er de fordrevne ikke sene til at give en hånd med, hvis der skal laves noget håndværksmæssigt, ryddes op eller gøres rent. Ét opslag på Facebook, mere skal der ikke til, så er der fundet hjælp. Jeg er sikker på, at de arbejdsgivere, som vælger at ansætte nogle af de fordrevne, vil få en god arbejdskraft. Mange af dem kan tale flydende engelsk, og mange har allerede fundet arbejde,« siger Mikkel Kannegaard Lybæk.

sra