Nu kan man se og høre Anders W. Berthelsen som Flemming Bamse Jørgensen i en trailer fra filmen, Bamse. Den handler om Randers-legendens tunge skæbne og store succes trods faderens evige modstand.

AF BENTE TAHMASBI HANSEN

Optagelserne til filmen om Flemming Bamse Jørgensen er foregået i Aarhus, hvor han levede det meste af sit liv. Han blev født i Randers, kom på børnehjem i Hadsten og endte i Danmarks næststørste by.

Der er blevet brugt mange timer hver dag på at forvandle skuespilleren Anders W. Berthelsen til sangeren Bamse, der aldrig vejede under 100 kilo og var helt oppe på 169 kilo, da han var størst.

Det har krævet helt særlige teknikker at give skuespilleren en troværdig udformning, og nu kan resultatet ses på den trailer, der udkom sidst i juni.

Anders W. Berthelsen synger også en lang række af de meget kendte sange fra et kæmpe bagkatalog. Videoen afslører også, hvordan han slipper afsted med det. Man kan blandt andet høre ”Hvorfor går Louise til bal” og ”Vil du danse med mig?”

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Flemming Bamse Jørgensen:

Flemming Bamse Jørgensen, der blev født i Randers, står i dag som et af de største danske musiknavne nogensinde.

Han blev 63 år og var på den danske musikscene i over 35 år.

Han var bedst kendt som forsanger i Bamses Venner og vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1980 med nummeret ”Tænker altid på dig”.

Hans musikalske arv tæller store hits som ”Vimmersvej”, ”I en lille båd der gynger”, ”Jeg har kun tre tænder”, ”Jeg elsker kun dig” og ”Hvorfor går Louise til bal?”

Han har solgt over 3,5 millioner albums og døde i 2011, hvor han efterlod sig hustruen Käte og børnene Tine og Theis.

Bag Bamses lune smil og smækbukserne gemmer der sig en fortælling om en mands livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed.

Flemming Bamse Jørgensen bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret fra familien, der bor i Randers. Og hans adoptivfar ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse vælger drengen musikken og bliver frontmand i Bamses Venner.

Det er en splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv. Han kæmper for sin fars anerkendelse, der er svær at opnå. Heller ikke, da Bamses Venner i 1980 skal være med i Dansk Melodi Grand Prix, finder det nåde for faderens accept. De vandt rent faktisk med ”Tænker altid på dig”.

Et varmt drama

Filmen ”Bamse” er et varmt og menneskeligt drama, der med sangerens største hits som lydtæppe fortæller hans rørende livshistorie.

Anders W. Berthelsen har haft mange store roller i karrieren, men rollen som Flemming Bamse Jørgensen må betragtes som en af hans største udfordringer som skuespiller og et af karrierens højdepunkter.

Foruden ham medvirker Johanne Louise Schmidt som Bamses hustru Käte, Lars Ranthe som manageren John Madsen, Henrik Birch som Flemmings far samt Signe Egholm Olsen, Brian Lykke og Charlotte Bøving i øvrige markante roller.

Bamse får dansk biografpremiere 25. august som åbningsfilm i Biografklub Danmarks kommende sæson.

Stærkt hold bag

Med denne film er instruktøren, Henrik Ruben Genz, tilbage i Aarhus, når historien om Flemming Bamse Jørgensen udfoldes. Genz har tidligere lavet film som ”Frygtelig lykkelig” og ”Gud taler ud”, og han har sammen med Bo Hr. Hansen skrevet manuskriptet til ”Bamse”.

Filmen er produceret af Nimbus Film, Uppercut Media og Ja Film. Den er støttet af Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution og vil senere kunne ses på TV 2 og TV 2 Play.

Rollelisten:

Flemming Bamse Jørgensen: Anders W. Berthelsen

Käte Jørgensen: Johanne Louise Schmidt

Flemmings far: Henrik Birch

Flemmings mor: Charlotte Bøving

Flemmings far (ung): Johannes Nymark

Flemmings mor (ung): Clara Ellegaard

John Madsen: Lars Ranthe

Jonna: Signe Egholm Olsen

Flemmings bror (ældre): Mikkel Vadsholt

Flemmings bror (ung): Ari Alexander

Jes: Brian Lykke

Bjarne: Jacob Madsen Kvols

Og mange flere