Randers er blevet valgt som vært efter et vellykket VM i 2019.

Fra den 4. til 7. august finder et europamesterskab sted i Randers. Det er billarddisciplinen 5-Kegler, som Europas bedste spillere skal dyste i – heriblandt Kasper Kristoffersen fra Ikast-Brande. Han er danmarksmester i lige netop den disciplin, og så er han også 17-dobbelte DM-guldvinder i disciplinen pool, og han spås gode chancer til europamesterskabet i Randers. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det er første gang, at Den Danske Billard Union (DDBU) står som vært for et EM i 5-Kegler Billard Individuelt, hvilket er en speciel stor ære, da Danmark har nogle af Europas og dermed verdens bedste spillere i denne disciplin, som spilles i det meste af Europa samt Syd- og Mellemamerika.

»EM i 5-Kegler Billard i Randers bliver en stor oplevelse, såvel organisatorisk som spillemæssigt. DDBU ser frem til, at vi igen, sammen med Randers og Sport Event Denmark, blænder op for billard i verdensklasse i Danmark. Randers og Værket er blevet valgt som spillested på grund af den store succes med VM i 3-Bande Carambole samme sted,« siger Torsten Danielsson, Formand for Den Danske Billard Union, i pressemeddelelsen.

Direktøren for Sport Event Denmark, Lars Lundov, er også glad for, at Danmark – og Randers – skal være vært for europamesterskabet.

»I Sport Event Denmark arbejder vi hårdt på at tiltrække store internationale sportsevents for blandt andet at give danske atleter og fans hjemmebane. Det glæder os derfor, at EM i 5-Kegler i 2022 skal afholdes i Randers. Randers er en hjemmebane i verdensklasse. Det så vi til VM i 2019,” siger Lars Lundov i pressemeddelelsen.

ceb