AF KIAN JOHANSEN, REDAKTØR PÅ DIN AVIS

Helt tilbage i januar besluttede politikere i Randers byråd, at der skal indføres mere synlighed, når du skal parkere i Randers midtby.

Det betyder, at administrationen endnu arbejder på at finde og gøre løsninger klar til os alle sammen. De har blandt andet forsøgt at afdække, hvor der egentlig findes brugbare parkeringspladser i midtbyen, som alle må parkere på.

Det mest synlige vil være digitale skilte placeret ved indfaldsvejene. Meningen er så, at de vil vise hvor i byen der er ledige parkeringspladser.

Det kræver, at man finder en teknologisk løsning til at vise om en parkeringsplads er ledig. Og her har forvaltningen indtil videre fundet nogle små flade plastic-indpakkede gps-sendere med en sensor. Senderne kan nemt placeres i parkeringsbåsen. Jeg gætter på, at de skal fræses en smule ned i asfalten.

Det næste skridt er en app til din smartphone, der også vil vise – og synliggøre – hvor der er ledige pladser i Randers.

Smart. Hvorfor ikke gøre det endnu smartere og lave en aftale mellem kommunen og byens handlende, når appen skal tages i brug. Sandsynligvis sker det i bedste fald tidligst i efteråret.

Hvem der betaler hvad, vil ikke interessere os almindelige forbrugere, så det må parterne selv finde ud af. Men jeg ville personligt gerne støtte en vis kommunal støtte til vores lokale handelsliv, hvis det er lovligt.

Forestil dig, at du parkerer bilen via appen. Når du handler for et bestemt større beløb hos en handlende i midtbyen, så udløser det en rabat på din parkering i båsen. Som en tak for at støtte lokalt. Rabatten får du ved for eksempel at scanne en kode på bonen, eller på anden snedig teknisk vis ved hjælp af appen.

Det kalder jeg smart hjælp til selvhjælp.