Malene Kejlstrup fra Randers BMX vandt VM i Nantes 31. juli. I forrige uge vandt hun i kategorien Women U23, som er niveauet lige under elite.

Først vandt hun Europamesterskaberne i BMX i i U23 klassen, da EM i BMX fandt sted i Dessel i Belgien for under en måned siden.

Nu er Malene Kejlstrup fra Randers BMX blevet verdensmester.

Det skete, da hun 31. juli kørte fra konkurrenterne i Nantes i Frankrig. Til verdensmesterskaberne kom der en række dygtige ryttere fra andre kontinenter, som naturligvis ikke deltog i europamesterskabet, så derfor var konkurrencen om podiepladserne endnu større end til EM. Malene vandt foran Nadine Aberhardt, Schweiz og Molly Simpson, Canada.

Før afrejsen var landstræner Klaus Bøgh Andresen optimistisk og det havde han god grund til at være, for nu kan Malene Kejlstrup kalde sig verdens bedste i U23 klassen for kvinder.

»Det er for sindssygt. Malene arbejder så flot, bevarer roen og i finalen lukker hun så bare helt op. Alt det vi havde snakket om, måden det skulle køres på iscenesatte hun. Vi var vidne til en atlet i balance, og det er det der kræves sådan en dag som i dag. Det er et vanvittigt flot fransk VM, så det her er helt fantastisk” slutter en meget begejstret landstræner, Klaus Bøgh Andresen.

Talent i sadlen

Som 10-årig begyndte Malene Kejlstrup at køre BMX hos Randers BMX. Hun blev i december 2019 kåret som Årets Talent i Danmarks Cykle Union, som den første BMX-rytter nogensinde. I 2020 blev hun for syvende gang danmarksmester i ungdomsrækkerne.

Ved hendes første deltagelse i danmarksmesterskaberne som senior vandt hun i 2021 guld og året senere stillede hun igen op som U23-rytter, men kørte i samme heats med den eneste tilmeldte seniorrytter. Her henviste hun i alle tre heats Dorte Balle til andenpladsen, men Balle blev seniormester og Kejlstrup Sørensen U23-mester.