Handskemager og ismager går hånd i hånd, hvis du spørger Rhanders.

AF CECILIE BISGAARD

Du kan både få lov til at putte kyskager og flødeboller i. Du må også gerne putte jordbær, Dumle-karameller og Oreo i. Du bestemmer nemlig helt selv, hvor mange ingredienser du vil have i, når du laver din egen is hos Rhanders’ (tidligere Randers Handsker) ismageri.

Line Bering, der er salgschef for Rhanders, fortæller, at det er meningen, at der løbende skal komme forskellige ”magere” i butikken.

»Det er meningen, der skal være nogle aktiviteter igennem året. Lige nu er det ismager, fordi det er sommer, men vi skal også have en handskemager og en hattemager. Alle sådan nogle magere. Så kan folk få lov til at skabe deres egne produkter og opleve, hvordan det er,« siger hun

Der er en lang række søde sager, som du kan putte i din is. Og du på bruge lige så mange i, som du har lyst til. Foto: Cecilie Bisgaard

Hun har naturligvis også selv prøvet rollen som ismager af.

»Jeg synes, det bliver rigtig lækkert med kyskager i. Det giver en sødme til grund-isen, der er en vaniljeis,« siger hun og fortsætter:

»Det er både for børn og voksne. Det er faktisk ret sjovt at være med til.«

Sådan gør du

Når du skal være ismager hos Rhanders, så tager du en lille flaske med flydende ”grund-is” med vaniljesmag. Det hælder du ud på en stor, kølende plade.

Så tager du lige de ingredienser, som du gerne vil have – det kan være Kinder-chokolade, flødeboller eller meget andet – og så putter du også det op på pladen. Så skal du hakke det med små spartler, så det kan blive blandet sammen med isen, og til sidst har du din helt egen personlige is.

Når du er færdig, så kan du også putte forskellige toppings på. Der er både lyserød krymmel og tivoli-krymmel. Der er vaffelstænger, og selvfølgelig må du også gerne afslutte med en flødebolle. Også selvom du har puttet en i isen.

Der er selvfølgelig også toppings, som du kan komme på din færdige is. Foto: Cecilie Bisgaard