Inger Marie Hyldgård går på efterløn efter 24 år i jobbet.

Har du besøgt Håndværksmuseet med de mange autentiske værksteder og mange flere frivillige håndværkere, så har du måske også mødt museets daglige leder, Inger Marie Hyldgård. Hvis ikke, er det sidste chance, for nu går hun på efterløn efter næsten et kvart århundrede i jobbet.

I Randers Festuge viser Inger Marie Hyldgård for sidste gang rundt i de gamle værksteder, som hun kender så godt. Kom med på gratis omvisning og hør Inger Marie øse af sin viden om håndværk og håndværkerliv, fortæller museet i en pressemeddelelse.

Når museumsinspektør Inger Marie Hyldgård viser rundt, fortæller hun om stort og småt på Håndværksmuseet.

Når Inger Marie Hyldgård efter den sidste omvisning afleverer sin hovednøgle til Håndværksmuseet, kan ingen være i tvivl om, at museet gennem de 24 år med hende ved roret er blevet drevet med sikker hånd: Vidende og driftssikker, jordbunden og organiseret. Og så har Inger Marie Hyldgård – eller Rie, som hun kendes som – en veludviklet evne for at formidle til alle de små og store gæster, som gennem årene har besøgt museet. I det kvarte århundrede der er gået, har Inger Marie Hyldgård sagt goddag samt farvel og tak for indsatsen til mange frivillige håndværkere, som danner rygraden i Håndværksmuseet.

Uddannet arkæolog

Oprindeligt er Inger Marie Hyldgård uddannet arkæolog, og den arkæologiske interesse har hun aldrig sluppet. Når muligheden for at dykke ned i arkæologien på Museum Østjylland har budt sig, har hun sprunget til og med passion og ihærdighed dyrket også den del af sin faglighed.

Nu venter efterlønnen, som Inger Marie Hyldgård vil nyde med sin mand Kjeld i deres hus i Vorup og blandt andet bruge mere tid på børn og børnebørn.

Hvis du er heldig, kan du måske fremover af og til møde Inger Marie Hyldgård på museet, da hun har lovet at hjælpe, hvis det kniber.

Omvisning på Håndværksmuseet, tirsdag 16. og torsdag 18. august kl. 10.30-11.30 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.

Tilmelding på museumoj.dk under ”Kalender”.