Første weekend af Randers Festuge på Tante Olga byder på alt fra det lokale band heyya om fredagen og til Shades of Blue om søndagen.

Tante Olga inviterer til masser af livemusik på pladsen foran Tante Olga i den første weekend af Randers Festuge, skriver Tante Olga i en pressemeddelelse.

Fredag den 12. august åbner festlighederne med det lokale band heyya. Orkesterleder Pete Bo Mikkel medbringer et stærkt hold af musikere og dygtige sangerinder og spiller en lang række af tidens største internationale og danske hits.

Senere på aftenen går Kings of Rock på scenen og leverer et overflødighedshorn af musik af blandt andet AC/DC, Guns’n’Roses, U2, Bon Jovi, D-A-D og Kings of Leon foruden nogle fantastiske medleys, hvor man bliver revet med gennem det ene rockhit efter det andet.

Folkhits, Gasolin og Queen

Lørdag den 13. august starter musikken allerede over middag med bandet Daydreamers. De fire bandmedlemmer er alle rutinerede, udøvende musikere i andre sammenhænge og dykker med ærefrygt ned i havet af folk- og rockhits fra 60’erne og 70’erne med blandt andre Joni Mitchell, Bob Dylan og Van Morrison.

Sidst på eftermiddagen tager Grassolin over. De tager Gasolins kendte hits og putter dem i nye og finurlige folk/bluegrass-forklædninger spillet med akustiske instrumenter og et velklingende firestemmigt herrekor.

Aftenen sluttes af med Queen of Denmark, der vil tage publikum med tilbage til dengang Freddie Mercury og Queen regerede rocken. Bandets medlemmer har spillet i bands som Pretty Maids, Savage Affair og Hero og udgør også den populære 70’er-rockgruppe glam Gang. Queen of Denmark har etableret sig som et af landets bedste tribute-bands, ikke mindst på grund af sin karismatiske sanger.

Sunday Blues

Søndag den 14. august kan Tante Olga for tredje gang invitere til Sunday Blues. Det danske bluesband Beggars Blue lægger ud om eftermiddagen. De har arbejdet og turneret sammen i 20 år og har udgivet tre albums og etableret en solid fanbase i Danmark.

Sidst på eftermiddagen går Jan Gerfast og band på scenen. Svenske Jan Gerfast begyndte at spille bluesguitar i slutningen af 60’erne, mens han i 70’erne levede et omflakkende liv som blandt andet gademusikant i Paris og under primitive former i de svenske skove. I slutningen af 80’erne dannede han sit eget band igen og begyndte at spille meget live, blandt andet flere gange på Tante Olga.

Søndagen slutter med Shades of Blue. I 2018 kunne den velspillende Aarhus-gruppe fejre 30 års jubilæum og vandt desuden Danish Musik Awards Blues – Blues Liveprisen. James Loveless synger for, Uffe Steen optræder opfindsomt og virtuost med sin jazzede tilgang på guitaren, mens Morten Brauner og Claus Daugaard udgør den måske bedst rytmesektion i dansk blues.

Opbakning fra lokale sponsorer betyder, at der er gratis adgang til alle koncerterne.