Centimeter Maraton med Rasmus Klump skaffede legeheltene 16.500 kroner. De skal forsøde indlagte børns hverdag.

KIAN JOHANSEN

125 børn løb Centimeter Maraton den første lørdag i juli.

Overskuddet fra løbet, der var arrangeret af Din Avis og Børneulykkesfonden, blev på 16.500 kroner. Pengene gik ubeskåret til Legeheltene på Regionshospitalet.

Her leges der hver uge med de indlagte børn på børneafdelingen og pengene giver mulighed for at aflønne kvalificerede frivillige, der kan få børnenes tanker andre steder hen og give dem bevægelse og leg i en hverdag, der kan byde på smerter og ubehagelige tanker.

De 422 meter, eller 4.422 centimeters løb fandt sted i midtbyen, med start og mål på Rådhustorvet i Randers. Faktisk på samme sted som Din Avis har haft kontor siden marts.

Rasmus Klump og Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden, fik dengang varmet børnene godt op med stopdans og yndlings-moves lige foran Det Gamle Rådhus og Niels Ebbesen, inden frivillige fra ReThinker Randers guidede de 2-10-årige sikkert gennem rutens få sving, mens de ansatte på Din Avis overrakte diplomer, medaljer og vand til de seje unger.