Hylderne og interiør flyver på plads. Snart skal Coop 365 åbne på Markedsgade og 35 ansatte glæder sig.

KIAN JOHANSEN

Den gamle Faktabygning er for længst revet ned, og nu står der meget snart lidt over 800 kvadratmeter og splinterny Coop 365 butik klar få meter fra den tidligere butik på Markedsgade, der er under nedrivning.

Den røde Fakta var omtrent 450 kvadratmeter og dermed er butiksarealet og lageret blevet fordoblet for partner Søren Weichert og de godt 35 ansatte, der efter planen åbner fredag 16. september.

Den faste stamme af fuldtidsansatte har været omplaceret i de andre Coop 365 butikker i Randers-området, så der kommer med garanti masser af input fra de andre butikker, som der skal læres af.

»Jeg glæder mig til at lære kunderne her i Markedsgade at kende og vise vores nye butik, som vi er meget stolte over. Vores mål er, at det altid skal være billigt, nemt og godt at handle her. Så hvis der er kunder, der synes, der er noget, vi kan gøre bedre, så må de endelig tage fat i mig,« siger Søren Weichert, der siden 2005 har stået i spidsen for Fakta i Markedsgade.

Omstilling er fedt

Han er udlært som elev i det hedengangne OBS i Paderup i 1995 og har siden arbejdet blandt andet både i Kvickly, Alta, der senere blev til Kiwi, samt arbejdet som lagermedarbejder helt ude af supermarkeds-branchen.

Imens Din Avis er på besøg, sætter erfarne folk fra Expedit den ene hylde op efter den anden, mens håndværkere og elektrikere gør internet-stik og udluftningen klar. Der er stiger, boremaskiner og flytbare selvkørende lifte overalt i det koordinerede kaos.

Midt i det hele står en storsmilende Søren Weichert.

»Det her er virkelig spændende, selvom jeg jo før har prøvet at skifte branche og jeg er vant til omstillinger, så slår det her det hele. Det er fedt. Vi har vidst det her i næsten to et halvt år, men der har jo været en del uvished og ventetid. Nu bliver det endelig en realitet,« smiler han.

Alle varer fra den gamle butik er solgt, så alle varer kommer fra friske lagre lastbil efter lastbil-fuld skal tømmes, og fire ansatte skal knokle igennem i mere end fire dage, for at få alt på plads inden åbningen.

»Jeg har virkelig lært meget og det bliver anderledes at lede en Coop 365 butik, jeg har fået en fin titel som partner og det viser, at vi som butik får langt mere råderum og ansvar til selv at udvælge flere af de varer, som vi kan se er populære i nærområdet,« forklarer Søren Weichert, der det sidste halve år har haft kontor hos sin kollega, Jørgen Bøgelund, der leder Coop 365 på Mariagervej, og også har arbejdet i andre Coop 365 butikker i Østjylland, så han kender til konceptet, der blandt andet betyder en times længere åbningstid i begge ender. Føre var der åben fra 8-21, nu er der lys på Markedsgade fra 7-22.

Udvidet sortiment

Både i Kristrup, på Hadsundvej og på Mariagervej ligger der nu Coop 365discount butikker, der har udvidet sortimentet med 600-700 nye varer. Mere end 400 varer på hylderne er økologiske, og kæden tilbyder 10 procent bonus på al frisk frugt & grønt, hvis man handler med Scan & Betal.

Ifølge ledende medarbejder Lars Aarup fra Coop 365discount, så ligger der endnu ikke en plan klar for ombygningen af Faktabutikken i Dytmærsken, men hvad angår butikken på Bøsbrovej i Vorup, kommer der en dato på inden udgangen af året.

»Vi har rundet 150 åbninger af Coop 365discount-butikker og vi skulle gerne nå 200 i år,« lyder det fra Lars Aarup.