Tag sygesikringsbeviset med og kom gratis i Den Gamle By på lørdag 10. september, hvis du er fra Randers, byen der har inspireret til den nye gågade på museet.

Der var knald på i 1970’erne med hønsestrik, velourkjoler, rockmusik, ligestilling, nye boformer, velfærd og frisind. Velfærden kom blandt andet til udtryk gennem åbning af gågader rundt om i landet og i sommers åbnede en gågade i Den Gamle Bys populære 1974-bykvarter.

Museets gågade har inspiration fra flere byer – herunder Randers og derfor inviterer Den Gamle By nu randrusianere til festivalen ”Ta’ tilbage til 1970’erne” for at genopleve gågaden, som den var engang.
Adgangen er gratis, men kun lørdag 10. september ved fremvisning af sygesikringskort.

Det særlige årti kan opleves året rundt i Den Gamle By, men i de sidste tre weekender i september er der et særskilt program med musik, lege, retromad og handel. Flere af butikkerne i 1970’er-kvarteret rykker markedsvognene ud i gågaden, og man kan opleve nye historiske forretninger som slagteren, ostebutikken og farve-tapethandleren.

I forvejen kan man besøge en glarmester, en fotohandel, et rejsebureau, en broderiforretning og en radio-tv-handel.

Gaderne fyldes af velkendt musik fra dengang med bandet Dylan Duo, men også klassisk orkestermusik fra Aarhus Garden. Menukortet er i anledningen udvidet til også at omfatte 70’er-klassikere som rejecocktail, stjerneskud, friturestegt camembert og citronfromage.

Det vilde radio/tv-årti
Det var også i 1970’erne at radio/tv-handlen boomede. Selv den mindste lille by havde en radio/tv-butik, og i de større byer var der ofte flere. Folk strømmede til for at få de sidste nye modeller af farvefjernsyn, videomaskiner, Hi-fi og stereoanlæg, pladespillere og båndoptagere og de mest populære modeller og mærker kan opleves i en særskilt udstilling, som kun kan opleves i forbindelse med festivalen.

Ta’ tilbage til 1970’erne i Den Gamle By:

• Weekenderne 10-11, 17-18 og 24-25 september

• Gratis adgang for randrusianere lørdag 10. september. Medbring sygesikringskort.

• Gågadefest med nye butikker

• Bandet ”Dylan Duo” og Aarhus Garden spiller op

• Prøv en køretur i vintage VW-boblen og se og hør de klassiske Yamaha og Puch Maxi knallerter

• Besøg 1970’er butikker såsom Rahbeks Minimarked og Pouls Radio

• Oplev folks hjem med blandt andet et kollektiv, arbejderhjem og kernefamilien

• Særudstilling med tv, pladespillere og båndoptagere

• Kom med bag facaden på den nye slagterbutik

• Børn kan lege som dengang med hulahopringe og sjippetov

• Restaurant Gæstgivergården serverer retromad