Snart kan du se live-radio når du går igennem ventesalen. Samtlige 32 medarbejdere flytter inden for seks uger ind i de lokaler, der for mange år siden husede DSB’s billetsalg.

KIAN JOHANSEN

Lokalerne er stadig under indretning lige ved siden af ventesalen på Randers Station, men på første sal er de fleste administrative medarbejdere fra Radio ABC og Radio Alfa allerede flyttet ind i de helt nymalede og nyindrettede kontorer. Her sidder blandt andet sælgere, regnskabsfolkene og salgscheferne for de to radioer allerede.

Direktør Ole Søndergaard rykkede som den sidste ind på førstesalen og inden for seks uger bliver resten af radio-produktionen flyttet helt fra Brotoften og ud i helt nye radiostudier. Når Radio ABC’s lydisolerede studie står klar, så vil du via en lydsikret rude kunne betragte studieværterne, mens du går forbi ude i ventesalen.

Snart er der indrettet to nye radiostudier på stationen i Randers. Ole Søndergaard tester lyden. Den sorte firkant i baggrunden er vinduet ud til ventesalen, så du om kort tid kan følge radioværternes bevægelser udefra. Foto: Kian Johansen

Happenings i ventesalen

»Det bliver så godt. Jeg kan allerede mærke pulsen. Over 3.000 togrejsende hver dag. Jeg ser alle slags følelser: Gensynsglæden når en rejsende kommer hjem og kyssene fra en mor eller far til et barn, der skal på lejrskole. Vi kommer tæt på folks liv på en radiostation og nu kommer vi endnu tættere på,« storsmiler direktøren, der glæder sig til at lave små happenings i de nye omgivelser.

»Det kunne være fedt at lade Mads Langer, eller en anden kendt musiker, spille live i ventesalen, eller ovre i sofagruppen hos 7Eleven, der jo allerede nærmest er blevet vores frokoststue. Eller hvad med at lave interviews i toget mod Hobro,« siger Ole Søndergaard visionært, mens han viser rundt på de cirka 600 kvadratmeter, der før har huset DSB-ansatte. Fra ventesalen og ind af døren lå billetsalget i gamle dage og til venstre ud mod perronen lå restauranten, hvor 7Eleven ligger i dag.

Plastikken kommer lige af infoskærmen. Den står først for, når du træder ind i Radio ABC’ nyindrettede lokaler på Randers Station. Foto: Kian Johansen

Krudt og pengeskab

I dag træder du ind i et lyst lokale med en trappe op til kontorerne på førstesalen og bliver mødt af en skærm, hvor du kan taste ind, hvem du skal mødes med. Derefter sendes en sms til radiomedarbejderen, der så kan hente dig.

Går du videre i stueetagen, møder du køkken og et kæmpe kontor til alle radioens studieværter og produktionsfolk og ud mod Viborgvej med blidt lys udefra, ligger de to nye radiostudier, hvor Radio Alfa og dernæst Radio ABC’s studieværter snart byder godmorgen, god eftermiddag og god aften.

Masser af kabler og it i alle rummene og i to serverrum, skal sikre, at radiostationerne aldrig er tavse.

»Akustikfirmaet, der fik opgaven, lagde ud med at sprænge krudt af, så de kunne teste lydniveauet af. Vi har fået specialfremstillede lydsikrede ruder i og det er testet til, at radiostudiernes lyd er i top,« smalltalker Ole Søndergaard mens han viser rundt i rummene, der endnu har plastic på de nylagte gulvtæpper og stadig mangler en malet liste hist og pist.

Pengeskabet er shinet op og får lov til at stå der endnu i Radio ABC’s nuye lokaler. Foto: Kian Johansen

Ved en af væggene, står der stadig et DSB-pengeskab, nu er det nymalet i radioens logo-farver. I den anden ende af den nederste etage, står et lokale, der som en af de eneste endnu ser ud, som da DSB boede her. Her ses to toiletter og skabe til de ansattes tøj. Stadig i den rødbrune farve fra 1980’erne. Resten er nyindrettet og dufter af maling.

Bedre forhold

»Stationen har over 100 års sjæl og hvem ved, hvor mange billetter de har opbevaret i pengeskabet. Jeg kommer helt klart til at savne studierne og alle de sene nattetimer på Brotoften, hvor jeg altid som den sidste hilste på vagterne på deres runder. Sikke mange oplevelser vi har fået der. Men det bliver endnu bedre her på Randers Station, det kan jeg mærke,« siger Ole Søndergaard mens vi går op på førstesalen ind på hans kontor med udsigt til Viborgvej og parkeringspladsen foran stationsbygningen.

Nyrenoveret trappe og lys byder dig velkommen til Radio ABC. Foto: Kian Johansen

»Det bliver meget bedre forhold for mine ansatte og vi kommer tættere på vores lyttere. Og så har vi alt indenfor rækkevidde. Pølsemand, pizzeria og Lidl. Og så har vi 7Eleven, hvor vi kan få det meste. Vidste du, at de også har fødselsdagskort og alle mulige slags morgenmad, også sunde?« lyder det insisterende fra Ole Søndergaard, mens hans ellers lave stemmeleje lige løfter sig en tak i begejstring.

Stemmen bliver dog lavere igen, da vi spørger hvor meget flytningen fra Brotoften kommer til at koste.

»Det vil jeg ikke sige højt. Jeg hverken kan eller vil, for jeg ved det faktisk ikke for øjeblikket. Faktum er bare, at vi har en god virksomhed, hvor det går godt. Og med den her flytning forventer vi, at det kommer til at blive endnu bedre.«